Henk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

09 oktober 2019 door Patrick Simons

Henk Binnendijk ziet dat 'christelijk' Europa een grote schuld op zich heeft geladen: "Toen de kerk ontstond, hebben we Israël buitengesloten"

De hemel houdt Henk Binnendijk bezig. Niet omdat hij een dagje ouder wordt. De 85-jarige spreker en schrijver verlangt namelijk al naar de hemel vanaf het moment dat hij tot geloof kwam. In zijn nieuwe boek gaat hij daar verder op in. 'Hoe ziet de hemel eruit?' is een boek waarin Binnendijk uitgebreid schrijft over de hemel met veel persoonlijke verhalen en verrassende uitgangspunten. CIP.nl sprak met hem over de hemel, sterven én Israël en maakte daar een vijfdelige serie van. Vandaag deel 5: Israël.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Henk Binnendijk en de hemel
- Henk Binnendijk ziet dat veel christenen een verkeerd beeld hebben van de hemel
- Henk Binnendijk vertelt wat er volgens hem na de dood gebeurt: "Een christen sterft sowieso niet"
- Drie redenen waarom Henk Binnendijk verlangt naar de hemel
- Henk Binnendijk over de allermoeilijkste periode in Jezus' leven: "Juist toén bleef de hemel gesloten"
Meer over Henk Binnendijk en de hemel »

Klik hier om het boek van Henk Binnendijk te bestellen

Reacties

Dit verhaal van Henk Binnendijk is mij van a-z uit het hart gegrepen.

De woorden klinken soms hard, maar het is allemaal zo waar als wat! Zachte heelmeesters en 'wegkijkers' zijn er in alle tijden al genoeg geweest. Inderdaad: toen de kerk ontstond is Israël buitengesloten c.q. vervangen(!) De vervangingsleer heeft vanaf ongeveer 400 n.C zijn duizenden verslagen en doet dat lettend op een aantal bovenstaande reacties nog steeds. En de kerk?.......ook die heeft zich daar nog steeds niet van bekeerd! Henk, bedankt!
Henk heeft gewoon gelijk en laat enkele punten zien waarin de kerk er gewoon naast zat en nog zit. Vorige reacties zijn duidelijk wegkijkend en daar is bekering voor nodig.

Deut.32- Zij verwekten Mij tot naijver ……. Daarom zal Ik hen tot naijver verwekken door wat geen natie is, door een dwaas volk zal Ik hen krenken. Rom.11- Door hun val is het heil tot de heidenen gekomen, om hen tot naijver op te wekken.

Dat dwaze volk zijn wij, de kerk, omdat zij in hun dwaasheid hoogmoedig is tov Israël.
J
De term 'wegkijkend' zou ik zelf willen reserveren voor de zgn. holocaust ontkenners. En bekering is nodig voor diegenen die antisemitisch zijn. Maar waarvan zou 'de kerk' zich moeten bekeren? Wat is 'de kerk'? Zelf behoor ik tot de Kerk, bestaande uit zowel bekeerde heidenen als bekeerde Joden. En een dwaas is hij die in zijn hart zegt dat er geen God is.
Toon meer antwoorden (10)
Toon meer reacties (17)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen