eppo

Dagelijks leven

05 oktober 2019 door Eppo Bruins

Column Eppo Bruins: wat we kunnen leren van het stikstofprobleem

Vooropgesteld: het is niet zo dat stikstof fout is. We hebben stikstof nodig. We leven ervan. En voor de natuur geldt hetzelfde. Er zijn planten die beter gedijen bij méér stikstof. Waarom dan al die drukte over stikstof? Ik denk dat er een wijze Bijbelse les is te leren uit het stikstofprobleem.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

g
Dit artikel is een papagaai artikel. Het stikstofprobleem is een rekenmodel probleem. Als Nederland dezelfde regels als Duitsland hanteert is er in het geheel geen probleem.
feit is dat de uitstoot van NOX en NH3 vanaf 1980 enorm gedaald is, het is een door de milieubeweging aangepraat probleem, en komt inderdaad door de strenge normen in Nederland tov Duitsland en Belgie. Daar speelt dit helemaal niet.
Wellicht komt dat omdat de bevolkingsdichtheid in NL veel groter is. Kijk eens hoe dicht ons wegennet is vergeleken met D. Een goede maatstaf lijkt me om vast te stellen en te vergelijken hoeveel mensen er aan stikstof gerelateerde ziektes lijden, m.n. in de randstad. Hoeveel mensen mogen daaraan geslachtofferd worden voordat we maatregelen nemen?
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.