Diederik van Dijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 oktober 2019 door Geerten van Breugel

Christenpolitici over aanvraag debat om ‘anti-abortusfolder‘: ‘‘Meer bescherming van vrijheid van meningsuiting bij PvdA verwacht‘‘

Afgelopen woensdag vroeg Lilianne Ploumen, Tweede Kamerlid voor de Partij van de Arbeid (PvdA), een debat aan over de ‘anti-abortusfolder‘ van Platform Zorg voor Leven: "Het past in een patroon waar vrouwen die voor een abortus naar een kliniek gaan, geïntimideerd worden", zei ze onder meer. Voor het debat bestond geen meerderheid, maar de folder maakte, zowel in de media als op social media, veel reacties los. CIP.nl zette een aantal reacties op een rij en bevroeg de voorzitter van het Platform Zorg voor Leven, Diederik van Dijk.

"Ik was toch weer verrast door de opmerkingen van mevrouw Ploumen", zegt Van Dijk. "Je weet dat je met het spreken over abortus een open zenuw raakt, maar dat nota bene een Kamerlid voor de PvdA dit zegt, is ontzettend vergaand. Er rust een taboe op het maatschappelijike gesprek over abortus." Ploumen vond dat de folder paste "in een patroon van intimidatie", waar ze ook de wakers bij abortusklinieken aanhaalde. Van Dijk: "Haar beweringen worden niet gesteund door de feiten, er is hier echt sprake van ‘framing‘. Het is onterecht hoe ze de zaken voorstelt.‘‘

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Abortus
- Sandra stapte een abortuskliniek binnen
- Spiraaltje of pil gebruiken als christen? Kees van Helden raadt het af
- Kira maakte een afspraak bij abortuskliniek: "Ik schreeuwde het uit naar God: haal het bij me weg. Ik wil het niet. Ik kan het niet"
- Abby Buwalda is voorstander van abortus en keek de populaire christelijke film 'Unplanned': "Ik vind de film gevaarlijk"
- Kees van der Staaij wil aanzetten tot abortus strafbaar maken: "Ik schrik ervan als ik hoor hoe vaak vrouwen ‘gepresst’ worden om een abortus uit te voeren"
Meer over Abortus »

Reacties

R
Christenen intimideren nog al snel tegenwoordig of is t andersom ?? Zucht! Maar misschien is t goed om gesprekken te verzamelen van vrouwen die al jaren bij de Psycholoog lopen vanwege Abortus die ze al dan niet gedwongen hebben laten uit voeren , waar ze hun leven lang last van hebben. En die mevrouw Ploumen oa laten lezen . Dan hebben we t over de vrouwen nog niet over al die kinderen die gebeefd hebben in de moederschoot toen de tang vd arts kwam meedogenloos. VRESELIJK.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen