michael
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

08 oktober 2019 door Patrick Simons

Michaël viert als christen het Loofhuttenfeest: "Steeds meer christenen willen terug naar de Joodse en Bijbelse wortels"

Vanaf 13 oktober gaat het Loofhuttenfeest van start, één van de belangrijkste en mooiste Joodse feesten. Maar wat houdt dit feest, dat een week lang duurt, in? Wat is het doel ervan? En waarom kun je het ook prima als christen vieren? CIP.nl sprak erover met Michaël Wittocx, spreker en actief voor Near East Ministry (NEM) in België. "In de periode van het Loofhuttenfeest sta ik vaker stil bij het feit dat de Messias terugkomt en het Messiaanse rijk zal aanbreken."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Jodendom
- Joodse familie van dominee David Zadok vond zijn bekering vreselijk: "Ze hadden nog liever dat ik verslaafd raakte aan drugs"
- Lody van de Kamp vindt verhouding met islam minder ingewikkeld: "Jezus staat tussen het jodendom en het christendom in"
- Wim Verwoerd ziet verband tussen christendom en Jodenvervolging: "Sommige naziwetten waren één op één gelijk aan kerkelijke wetten"
- Gertruud ziet hoogmoed als één van de grootste zondes steeds weer de kop opsteken: "God waarschuwt ons keer op keer"
- Wim Verwoerd: "We moeten ons bekeren van het afzetten tegen de sabbat, de Bijbelse feesten en het herstel van Israël"
Meer over Jodendom »

Reacties

H
Best oké om meer kennis te nemen van de achtergrond van ons geloof. Maar wat ik vaak gezien heb bij mensen die de Messiaanse kant op gaan, is dat ze via een achterdeur allerlei kabbalistische leer binnenhalen, en het houden van de letter vd wet (eigen streven/ genade verdienen) stellen boven het werk van de Geest. Wij hoeven niet ‘joodje te spelen’. Paulus zegt dat wij onder een nieuw verbond zijn!
H
Ik merk bij sommige Messiaansen (maar ligt misschien aan de stroming?) ook veel enthousiasme over de aankomende bouw van de 3e tempel in Jeruzalem. Onlangs (sept. 2019?) is een nieuw sanhedrin geïnstalleerd in Jeruzalem. Ze voltrokken een offerritueel samen met 70 vertegenwoordigers van alle naties. Zij willen met alle godsdiensten van de wereld optrekken en hebben een eigen messias die ze al ‘kennen’ en binnenkort verwachten (mogelijk zelfs 2!) maar zijn heel resoluut dat dat niet Jezus is. De moslims verwachten hun Mahdi... Zelfde persoon??
Toon meer antwoorden (5)
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen