james tour
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

03 oktober 2019 door Patrick Simons

Topwetenschapper nanotechnologie en scheikunde: "Geen enkele bewering uit de Bijbel is in tegenspraak met een wetenschappelijk feit"

Als hoogleraar Nanotechnologie en Scheikunde aan de Rice University in Houston is James Tour één van de meest gerenommeerde wetenschappers van dit moment. Hij heeft patent op meer dan 120 verschillende uitvindingen én schreef bijna 700 wetenschappelijke artikelen. Hij is echter vooral christen en vertelt daarom in een nieuwe aflevering van Andries en de wetenschappers.

Overigens is Tour niet van jongs af aan christen geweest. Hij groeide op als een seculiere Jood. "Toen ik op mijn achttiende ging studeren, raakte ik in de wasruimte in gesprek met een jongen. Ik vroeg hem wat hij wilde worden en hij zei: missionaris. Dat vond ik best vreemd. Toen zei hij dat hij het Evangelie wilde uitleggen. Hij zei dat we allemaal zondaren waren in het licht van Gods glorie en ik was het daar niet mee eens. Ik was helemaal geen zondaar. Hij liet zien dat Jezus zei: als je lust voelt wanneer je naar een vrouw kijkt, pleeg je in je hart al overspel. Dat raakte mij. Dat raakte me echt."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Geloof en wetenschap
- Topwetenschapper verwijt kerken leugen over 'jonge aarde': "Zo ontstaat geloofscrisis bij jongeren"
Meer over Geloof en wetenschap »

Reacties

Wat een heerlijk getuigenis en een bemoediging voor hen die zich wel eens laten intimideren door zgn. wetenschappelijke bevindingen.
Wat is dit bemoedigend voor de wereld dat er mensen zijn die wetenschaper zijn en absoluut in de waarheid van God geloven, zijn woord geloven, de Mesias aanvaarden.

De zegen van Abram wordt vindt zijn vervulling dwaars door ongeloof en godvergetenheid.
De evolutietheorie is een erg lege huls, maar wordt gepresenteerd als dé waarheid. Helaas ook op onze scholen.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.