gerco

Levensverhaal

03 oktober 2019 door Patrick Simons

Gerco bad als kind iedere dag om een nieuw hartje: "Ik wilde huilen om mijn zonden, want zo moest het"

Als kind bad Gerco Limburg jarenlang 'om een nieuw hartje'. Maar het kwam niet. Toen hij zich op vijftienjarige leeftijd na het lezen van 'Rondom de nauwe poort' aan God overgaf, volgde er nog een periode van onzekerheid. Totdat God daar door de woorden van Paulus in de Galatenbrief een einde aan maakte. Inmiddels heeft hij de bijbelschool Gospel for Europe gevolgd en werkt hij maar vier dagen per week zodat hij één dag kan besteden aan wat hij liefste doet: werken in Gods koninkrijk. CIP.nl zocht hem thuis op Urk op en tekende zijn indrukwekkende getuigenis op.

"Laat ik maar direct bij het begin beginnen", steekt de 23-jarige Gerco van wal wanneer we in de huiskamer zitten. "Loop maar even mee." Hij gaat me voor naar de keuken, waar drie foto’s van babyhandjes ingelijst aan de muur hangen: Bertina, Johannes en Nathalie. Gerco begint zachter te praten als hij het verhaal erachter vertelt. "Mijn ouders hebben negen kinderen maar eigenlijk zijn het er twaalf. Deze drie kinderen zijn bij de geboorte overleden. Ik was toen vier, zes en acht jaar oud. Ik kan me nog goed herinneren hoe het op de dag van de begrafenis bij Nathalie, de laatste baby van de drie, ging. Mijn ouders vroegen of ik het kistje dicht wilde schroeven, maar dat wilde ik niet. Toen deden mijn ouders dat, zittend op het kraambed. Ondertussen zongen we verschillende liederen, waaronder Psalm 68 vers 10."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Getuigenis
- Het bekeringswonder van Urker koster Luut: "Ik walgde als ik een psalm hoorde en wilde niets met Jezus te maken hebben"
- Marjolein ging ondanks haar reformatorische opvoeding de wereld in: "Ik deed alles wat God verboden had"
- Joyce heeft Multiple Sclerose en gaat steeds verder achteruit: "Ik ben gestopt met bidden om genezing"
- Gerco leerde van giften leven en werd verrast met een envelop met 300 euro: "God vroeg of ik Hem vertrouwde"
- Ex-moslima Nahed Selim bekeerde zich tot Jezus: "Wat ik over Jezus las, gaat niet samen met de islam"
Meer over Getuigenis »

Reacties

E
Prachtig getuigenis, heel herkenbaar
REAGEER
H
Heel ontroerend, heb iets soortgelijks meegemaakt met mijn moeder, erg heftig, vlak voor haar overlijden kreeg zij ook de zin in haar hart;' genade zij u en vrede van God de Vader en onze Here Jezus Christus', ze kreeg eindelijk rust, had een glimlach om haar mond, een grotere troost konden wij niet krijgen!

'Hij geve U vrede' staat op haar steen.

Zo gelooflijk blij mee!
REAGEER
G
"De dominee zei dat je daar eerst genoeg zondebesef voor moest hebben."Dat soort dominees moeten het boekje van Spurgeon ook maar eens gaan lezen. Zo komen de remonstrantse 'voorwaarden' via de achterdeur weer naar binnen.
REAGEER
Toon meer reacties (10)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify