henk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

02 oktober 2019 door Patrick Simons

Henk Binnendijk vertelt wat er volgens hem na de dood gebeurt: "Een christen sterft sowieso niet"

De hemel houdt Henk Binnendijk bezig. Niet omdat hij een dagje ouder wordt. De 85-jarige spreker en schrijver verlangt al naar de hemel vanaf het moment dat hij tot geloof kwam. In zijn nieuwe boek gaat hij daar verder op in. 'Hoe ziet de hemel eruit?' is een boek waarin Binnendijk uitgebreid schrijft over de hemel met veel persoonlijke verhalen en verrassende uitgangspunten. CIP.nl sprak met hem over de hemel, sterven én Israël en maakte daar een vijfdelige serie van. Vandaag deel 4: Wat gebeurt er als we sterven?

Er wordt door christenen veel nagedacht en gepraat over de vraag hoe de hemel er precies uit zal zien en hoe het daar zal zijn. Volgens Henk Binnendijk blijft dat echter een mysterie. "Als wij het over de hemel hebben, moeten we oppassen dat we niet een soort systeem uitdenken, alles op een rijtje denken te hebben en precies weten hoe de hemel eruit zal zien. De hemel is en blijft namelijk een mysterie, dat moeten we voortdurend vasthouden. Het is een geestelijke zaak die je niet onder woorden kunt brengen. Er is heel veel wat ons niet bekend is."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Henk Binnendijk en de hemel
- Henk Binnendijk ziet dat veel christenen een verkeerd beeld hebben van de hemel
- Drie redenen waarom Henk Binnendijk verlangt naar de hemel
- Henk Binnendijk ziet dat 'christelijk' Europa een grote schuld op zich heeft geladen: "Toen de kerk ontstond, hebben we Israël buitengesloten"
- Henk Binnendijk over de allermoeilijkste periode in Jezus' leven: "Juist toén bleef de hemel gesloten"
Meer over Henk Binnendijk en de hemel »

Klik hier om het boek van Henk Binnendijk te bestellen

Reacties

W
Mooi verwoord! Allemaal willen we weer gaan verklaren. We weten niets van de hemel. We zijn op deze wereld en proberen het mysterie met veel zgn. kennis te ontrafelen. Nee, nee. Onze kennis schiet tekort. Ik werd met name gegrepen in dit artikel, door de uitspraak: “Wanneer wij sterven, gaan wij denk ik niet over van het leven in de dood maar precies andersom. We gaan over van de dood in het leven”. Dus laten we aub wachten met die dode verklaringen.
P
Het heeft mij lange tijd bezig gehouden maar Jezus heeft verlossing gebracht in zijn dood in het dodenrijk voor alle gelovigen en die verlossing was er nog niet voor Lazarus en de gelovigen in het dodenrijk. Belangrijk is dat we mogen geloven en niet altijd dingen hoeven te verklaren.
Wat mij veel meer bezig houdt en fascineert is, het laatste vers van het boek Daniël. Het gekke is, daar gaat het alleen om de taak die op Daniël wacht NA de opstanding. Niets over een hemel dus:

Daniël 12: 13

"Maar u, ga heen tot het einde, want u zult rusten, en u zult opstaan in uw bestemming, aan het einde van de dagen."
Toon meer reacties (13)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen