Carla

Nieuws

30 september 2019 door Patrick Simons

Ook ChristenUnie verzet zich tegen kindereuthanasie: "Verruiming euthanasiewet niet het antwoord"

De Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde heeft op basis van een onderzoek de Tweede Kamer geadviseerd om euthanasie bij kinderen van één tot twaalf jaar mogelijk te maken in bepaalde gevallen. Kees van der Staaij reageerde al verbolgen op dit advies en ook Carla Dik-Faber (ChristenUnie) laat weten niets te zien in dit voorstel.

Het onderzoek richtte zich op kinderartsen die in hun werk veel te maken hebben met ongeneeslijk zieke kinderen. Van hen geeft 84% aan dat kindereuthanasie mogelijk moet worden voor kinderen die ondraaglijk en uitzichtloos lijden. Dik-Faber stelt echter dat "verruiming van de euthanasiewet voor kinderen niet het antwoord is". Ze zegt op de website van haar partij liever in te zetten op palliatieve zorg. "Het is intens verdrietig als kinderen zo ziek zijn dat we uitzichtloos lijden. We kunnen dat lijden niet altijd wegnemen en zullen dat ook nooit kunnen. Het is belangrijk dat we dat lijden wel zoveel mogelijk verlichten door goede zorg en aandacht. en in de laatste levensfase de pijn verzachten, bijvoorbeeld door palliatieve sedatie."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Euthanasie
- Euthanasie en christendom: hoe zit dat nu eigenlijk?
Meer over euthanasie »

Reacties

Het is een groot dilemma. Het zijn toch eerst en vooral de ouders die er over gaan. Vreemd dat Carla pleit voor palliatieve sedatie. Dat is immers een sluiproute voor euthanasie... Het verschil is dat bij euthanasie levensbeëindiging het pertinente doel is en bij palliatieve sedatie is het een bijwerking van zware verdoving. Van ieder van ons zijn geliefden heengegaan middels p.s. en we waren daar dankbaar voor. Toch wel een beetje hypocriet om zo'n hard oordeel te hebben over een levensbeëindigende ingreep zonder schijnconstructie.
J
Als de CU zich echt verzetten hier tegen is er maar 1 optie dat is uit de regering stappen vandaag simpeler kan het niet.
T
Waar is het woord barmhartigheid in deze? In mijn herinnering meer dan 50 jaar geleden. Kennissen pas getrouwd, een leuk stel. Zij raakte tot hun blijdschap in verwachting. De baby die geboren werd had een waterhoofd . In die tijd niet te opereren. Het hoofd werd steeds groter. Wat een ten hemel schreiend verdriet. Machteloze ouders, geen palliatieve sedatie. Geen barmhartigheid.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals