Willem Ouweneel

God

27 september 2019 door Willem J. Ouweneel

Hebben de Palestijnen toekomst?

Ach, vijf weken geleden zijn we helemaal de 90e geboortedag van Yasser Arafat (1929-2004) vergeten! Nou ja, misschien hebben alleen Dries van Agt en Gretta Duisenberg daarbij stilgestaan… Toch moest ik wel aan Arafat denken; dat kwam door het bezoek dat de Palestijn Tass Saada onlangs aan Nederland heeft gebracht. De voormalige moslim en jodenhater Tass Saada was ooit chauffeur van Yasser Arafat en heeft meegedaan aan terroristische activiteiten tegen de staat Israël. Maar in de jaren negentig kwam hij radicaal tot geloof in Christus. Sindsdien is Tass bezig zo veel mogelijk moslims voor Christus te winnen én mee te werken aan verzoening tussen Joden en Palestijnen in het Heilige Land; daarover heeft hij bij zijn recente bezoek een aantal toespraken in ons land gehouden. Op 9 september had ik een persoonlijk gesprek met hem over zijn opvattingen en idealen.

Theologisch bleken wij heel dicht bij elkaar te staan: anti-vervangingstheologie, prechiliasme, dat is het geloof in het Messiaanse rijk, dat met Christus’ wederkomst aanbreekt. In dit rijk zal Israël hersteld zijn in zijn land (dat zich dan zal uitstrekken van de Eufraat tot de Beek van Egypte, en in engere zin tot het land Israël, mét de West Bank, maar zónder de Gazastrook; lees nauwkeurig Ezech. 47).

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

j
Hier heb ik jaren gelden over geschreven in mijn boek De God van Abraham, Isaäk én Ishmaël: Eén Weg naar vrede in het Midden Oosten. Toen werd er nog lacherig over gedaan, maar de zaken worden steeds actueler.
W
Dat de Koran nu zegt dat het Heilige Land wel aan Israël is geschonken? Dat zegt mij niets. Geen gezaghebbend boek voor mij. In dat zelfde boek staat ook dat ze uitgemoord mogen worden. Of zoals een ieder die allah niet gelooft in “vernederende onderwerping belasting mag worden gevraagd”! Verder is de claim van Israël gerechtvaardigd door het Woord van God
B
Waarom zouden mensen wel de bijbel als gezaghebbend moeten zien en daarom Israel de hand boven het hoofd houden. Maar niet de koran als gezaghebbend? Waarom niet allebei niet als gezaghebbend en gewoon meer in het hier en nu de landen en volkeren veroordelen of beoordelen? Dus alsof er geen goden bestonden?Veel slimmer en eerlijker toch?

De Friese goden hebben in hun boeken beweerd dat Frysia van de Friezen zal zijn. Moeten we dit ook tolereren? Echt, ga gezond verstand gebruiken in plaats van "heilige" boeken.Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.