Willem Ouweneel

God

27 september 2019 door Willem J. Ouweneel

Hebben de Palestijnen toekomst?

Ach, vijf weken geleden zijn we helemaal de 90e geboortedag van Yasser Arafat (1929-2004) vergeten! Nou ja, misschien hebben alleen Dries van Agt en Gretta Duisenberg daarbij stilgestaan… Toch moest ik wel aan Arafat denken; dat kwam door het bezoek dat de Palestijn Tass Saada onlangs aan Nederland heeft gebracht. De voormalige moslim en jodenhater Tass Saada was ooit chauffeur van Yasser Arafat en heeft meegedaan aan terroristische activiteiten tegen de staat Israël. Maar in de jaren negentig kwam hij radicaal tot geloof in Christus. Sindsdien is Tass bezig zo veel mogelijk moslims voor Christus te winnen én mee te werken aan verzoening tussen Joden en Palestijnen in het Heilige Land; daarover heeft hij bij zijn recente bezoek een aantal toespraken in ons land gehouden. Op 9 september had ik een persoonlijk gesprek met hem over zijn opvattingen en idealen.

Theologisch bleken wij heel dicht bij elkaar te staan: anti-vervangingstheologie, prechiliasme, dat is het geloof in het Messiaanse rijk, dat met Christus’ wederkomst aanbreekt. In dit rijk zal Israël hersteld zijn in zijn land (dat zich dan zal uitstrekken van de Eufraat tot de Beek van Egypte, en in engere zin tot het land Israël, mét de West Bank, maar zónder de Gazastrook; lees nauwkeurig Ezech. 47).

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

j
Hier heb ik jaren gelden over geschreven in mijn boek De God van Abraham, Isaäk én Ishmaël: Eén Weg naar vrede in het Midden Oosten. Toen werd er nog lacherig over gedaan, maar de zaken worden steeds actueler.
REAGEER
M
Wie tegen Israël is, voert oorlog tegen de Allerhoogste!
B
Wie tegen Israels beleid is behandelt Israel zoals andere landen behandeld worden. Prima dus..Jouw idee is gebaseerd op angst.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify