Menno Hanse

God

26 september 2019 door Jeffrey Schipper

Menno past niet in een reformatorisch of evangelisch hokje: "De preek is niet het belangrijkste onderdeel van kerk-zijn"

“Ik zie het ontmoeten van God en van elkaar als misschien wel het belangrijkste onderdeel van kerk-zijn. Dat is voor mij niet per se de preek. Er is zoveel meer.” Er was een tijd dat Menno Hanse het liefst drie kerkdiensten op één zondag bezocht. Die tijd is voorbij. Onlangs wees hij op de evangelische golf die nu en de komende jaren de BibleBelt treft. In dit vervolginterview vertelt hij hoe de reformatorische cultuur en de evangelische beweging hem hebben gevormd en waarom hij niet in een reformatorisch of evangelisch hokje past.

Menno groeide op binnen de Gereformeerde Gemeenten. “Tijdens mijn middelbare schoolperiode kwam ik bij vrienden in de klas met wie we op zaterdagavond een gebedsgroep vormden. Dat deden we iedere zaterdagavond bij iemand op de zolderkamer! Dan blikten we eerst terug op de voetbalwedstrijd die we die dag hadden gespeeld om vervolgens met z’n allen in gebed te gaan. Daar leerde ik om mijn geloof te delen met anderen. Samen geloven, vragen stellen en vragen beantwoorden. Voor onze geloofsontwikkeling is dat enorm belangrijk geweest!”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

E
Inspirerend interview!
REAGEER
P
Ja heel verfrissend, dat iemand voor zichzelf en anders durft te denken dan wat van hem wordt verwacht.
REAGEER
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify