Ds. A. A. Egas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

25 september 2019 door Jeffrey Schipper

Ds. Egas begrijpt dat kanselruil met GerGem niet mogelijk is: "Toch wil ik graag in de GerGem preken"

De christelijke gereformeerde predikant ds. A. A. Egas pleitte eerder voor meer openheid binnen de Gereformeerde Gemeenten (GerGem). Op de generale synode van de GerGem besloot men onlangs dat kanselruil niet het juiste middel is om die eenheid gestalte te geven. Egas heeft daar begrip voor, maar spreekt tegelijkertijd de hoop uit ooit in de GerGem te kunnen preken. “Ik merk dat er ook bijvoorbeeld bij ouderlingen en leerkrachten die behoren tot de GerGem honger is naar kerkelijke eenheid in de vorm van kanselruil.”

Berichtgeving over kanselruil is door CIP-redacteuren Jeffrey Schipper en Patrick Simons besproken in bovenstaande CIP Podcast. Beluister het fragment vanaf minuut 2.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

M
Mensen bouwen kerken, God bouwt Zijn gemeente. Dat bouwen gaat door alle kerkmuren heen.
T
Jammer dat dit niet kan. Maar omgekeerd: is de linkerflank van de Christelijke Gereformeerde Kerk bereid om een bevindelijk gereformeerden predikant van de Gereformeerde Gemeenten tot hun kansels toe te laten? Het is maar een vraag mijnerzijds.
S
We zijn één lichaam met Christus als Hoofd. Deze handelwijze laat zien dat het gebed van Jezus uit Johannes 17 nog niet verhoord is. Bid mee voor de eenheid, zoals Jezus dit bidt. Op de Nieuwe Aarde zijn er geen afdelingen. Alleen kinderen van God. Stop met hulp aan de duivel door zijn tactiek van verdeel en heers. Pak elkaars handen en bid voor de mensen uit je straat, je collega's en andere ongelovigen, dat ze Jezus leren kennen en een kerk zoeken. Laat God ze leiden in welke kerk ze thuishoren.
Toon meer reacties (15)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events