Henk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

25 september 2019 door Patrick Simons

Henk Binnendijk over de allermoeilijkste periode in Jezus' leven: "Juist toén bleef de hemel gesloten"

De hemel houdt Henk Binnendijk bezig. Niet omdat hij een dagje ouder wordt. De 85-jarige spreker en schrijver verlangt namelijk al naar de hemel vanaf het moment dat hij tot geloof kwam. In zijn nieuwe boek gaat hij daar verder op in. 'Hoe ziet de hemel eruit?' is een boek waarin Binnendijk uitgebreid schrijft over de hemel met veel persoonlijke verhalen en verrassende uitgangspunten. CIP.nl sprak met hem over de hemel, sterven én Israël en maakte daar een vijfdelige serie van. Vandaag deel 3: een geopende hemel.

De prediker vindt het belangrijk dat we beseffen dat de hemel geen eindstation is. "Die gedachte is er ook veel bij mensen. Ze denken: ik leef nu op de aarde en dan straks ga ik naar de hemel en dat is het eindstation. Daar zingen we tot in alle eeuwigheid tot eer van God. Ik wil niet tegenspreken dat dat gaat gebeuren, maar als het alleen dat zou zijn, doet dat me bijna aan een bejaardentehuis denken. En dat is het niet. Ik heb het al vaker gezegd: in de hemel zullen we zijn wat God hier op aarde van ons heeft kunnen maken. Er zullen mensen zijn die een heel toegewijd leven aan God hebben gehad. God gaat die mensen gebruiken om vanuit de hemel op de aarde te komen en daarmee letterlijk de hemel op aarde te brengen."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Henk Binnendijk en de hemel
- Henk Binnendijk ziet dat veel christenen een verkeerd beeld hebben van de hemel
- Henk Binnendijk vertelt wat er volgens hem na de dood gebeurt: "Een christen sterft sowieso niet"
- Drie redenen waarom Henk Binnendijk verlangt naar de hemel
- Henk Binnendijk ziet dat 'christelijk' Europa een grote schuld op zich heeft geladen: "Toen de kerk ontstond, hebben we Israël buitengesloten"
Meer over Henk Binnendijk en de hemel »

Klik hier om het boek van Henk Binnendijk te bestellen

Reacties

A
Henk zegt: "Toen Hij in de allermoeilijkste periode van Zijn leven zat, was de hemel afgesloten. Hij was in Getsemane en God hield Hem de beker voor die Hij drinken moest." Met alle respect voor wat Henk wel goed ziet, merk ik op dat hij zich hier toch wel vergist. In Getsémane ging de hemel zeker wel voor Jezus open: "En Hem verscheen een engel uit de hemel om Hem kracht te geven." Dat staat in Lucas 22:43.
B
Toen sliepen de apostelen ammelaal, dus hoe wisten ze dat?

Iemand toch even zijn oogjes opengedaan om het te zien? Ik verdenk Petrus, de deugniet.

Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen