Nahed
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

24 september 2019 door Patrick Simons

Ex-moslima Nahed Selim bekeerde zich tot Jezus: "Wat ik over Jezus las, gaat niet samen met de islam"

Nahed Selim groeide als moslim op in Egypte. Als ze later naar Europa verhuist om te studeren, komt ze in aanraking met de Bijbel en wordt ze meteen geraakt door de persoon van Jezus. CIP.nl sprak met haar over de islam en het christendom. Binnenkort gaat ze in debat met Joram van Klaveren, die de omgekeerde weg bewandelde en juist van christen moslim werd. "Het grootste verschil is dat je als christen een band met God kunt krijgen. Je mag hand in hand met Hem door het leven gaan."

De rol van de islam in haar jeugd omschrijft Nahed als cultuur. Hoewel ze in een moslimfamilie opgroeide, was dat een stuk minder streng dan veel anderen. "Ik heb nooit een hoofddoek gedragen en ging ook niet naar de moskee. Het islamitische geloof deed ook niet zoveel met me. Het was meer een gewoonte en een cultureel geloof dat je overnam van je omgeving. Op spannende momenten, toen ik bijvoorbeeld examen moest doen, ging ik wel bidden."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Islam gaat inderdaad niet samen met Christendom, waarvan akte. Laten we hopen dat veel zogenaamd ruimdenkende Christenen die dat lijken te denken van deze onvruchtbare overtuiging afkomen.
B
Alle religies die zichzelf als de Enige Goede zijn gaan niet samen. Daarom is het ene nog niet juist en het andere niet.. Moeten mensen eens oprecht lezen in het OT wat er met andersdenkenden gebeurt. En niet theologiseren van "zij zijn door de satan verleidt". Of anders Openbaring, wat er gebeurt met ongelovigen.

Hetzelfde laken een pak. Iets met een splinter in de oog van de ander en de plank voor eigen hoofd missen.

Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.