Willem Ouweneel

God

20 september 2019 door Willem J. Ouweneel

Was de verloren zoon een boef!?

Hoed je voor meneer X die beweert dat we de Bijbel op een bepaald punt 2000 jaar lang verkeerd gelezen hebben, en dat hij, meneer X, het goed ziet. De kans dat meneer X gelijk heeft, lijkt me 1 op de miljoen. Zo was er onlangs een dominee op CIP.nl die, in tegenstelling tot ‘heel veel dominees’ (zei hij), de gelijkenis van de verloren zoon correct uitlegde. Hij beweerde dat de verloren zoon helemaal geen spijt had, en dat hij alleen maar terugging naar zijn vader omdat hij een lege maag had. De man was gewoon een boef, en hij blééf een boef, zelfs in de armen van de vader. En dát is dan volgens die dominee genade – dat die vader zo’n jongen tóch aanneemt.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

B
Wat fijn Willem dat je zo,n heldere uitleg geeft.

Ga zo door
Mooie uitleg, maar jammer dat Willem er een goed/vals tegenstelling van maakt. Had Zacheüs nou berouw toen ie in de boom zat of toen de Heer in zijn huis kwam? In het gewraakte stuk ging het er niet om of er al dan niet berouw bij bekering hoort, maar om het moment van berouw. Voor mezelf sprekend had ik pas echt berouw toen de Heer mij Genade bewees, m.a.w. toen Hij mij omhelsde. Maar bij Willem zal dat moment vóór die "omhelzing" geweest zijn. Is het dan een kwestie van goed of vals?
A
Willem heeft helemaal gelijk, Marijn. De dominee gaf inderdaad een vals beeld van God. Lees jij ook Lucas 15 nog maar eens en maak niet je eigen ervaring tot Gods openbaring!
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!