Tweeling
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

07 oktober 2019 door Sjoukje Dijkstra

Ongepland zwanger op de BibleBelt? Cynthia (38) hield haar zwangerschap van een tweeling tot het einde verborgen

Cynthia wist het zeker: Ze zou haar tweeling opgeven voor adoptie. Zelfs haar kinderen wisten niet dat ze zwanger was. Dat hield ze tot het einde verborgen. Twee weken voordat ze moest bevallen, belde ze Kitty Nusteling van Beschermde Wieg. “Ik geloof dat ik zwanger ben”, zei ze. 

“Daar stond ze dan. Overduidelijk zwanger”, zegt Kitty Nusteling, die haar na het telefoontje direct kwam halen. “Het is ongelofelijk dat mensen in haar omgeving het niet hebben gezien.” Dat ze haar zwangerschap verborgen hield tot het einde komt volgens Cynthia door de omgeving, waarin zij is opgegroeid. “Ik schaamde me zo dat ik met mijn 37 jaar ongepland zwanger was. Bij mij was het een bevestiging van wat ik als klein meisje al wist: ‘Ieder mens is geneigd tot het kwade’. Zie je wel: ik ben dom en slecht.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Zwangerschap
- Cynthia raakte twee keer ongepland zwanger en deed schuldbelijdenis in de kerk: "Ik voelde me zo verschrikkelijk dom"
- Rianne wilde God bij haar zwangerschap betrekken: "Zwangerschap en geboorte zijn behoorlijk gemedicaliseerd"
- Het geloof van Rianne maakte tijdens haar zwangerschappen een groeispurt door
Meer over Zwangerschap »

Reacties

Dit laat zien dat we mensen zijn en beslist feilbaar. Hoe belangrijk is het dan (ook op de Biblebelt) dat we ergens naar toe kunnen met ons verhaal en dat er geluisterd en geholpen wordt. Wat me verder opvalt is dat de gezinsstructuur ook niet zo hecht was in haar jonge leven. Dit verhaal laat opnieuw zien dat het leven niet maakbaar is en dat is het voor niemand van ons. Wat belangrijk is dat we elkaar niet de rug toekeren. Struikelen kunnen we allemaal!
S
wat een verdrietig verhaal, ik kreeg tranen bij het lezen van dit artikel. Zo verdrietig dat deze vrouw het thuis niet durfde te vertellen en ook niet v/d zwangerschap heeft kunnen genieten. En wat heeft ze zich eenzaam gevoeld. Maar prijs de Heer dat de kinderen bij haar mocht blijven en dat haar andere kinderen zo dolblij zijn. Lieve Zus God is een Liefdevolle en genadig. Wij mogen bij Hem komen met al onze fouten, Hij veroordeelt ons niet. Gods Rijke Zegen toegewenst voor jou en jouw gezin. SCh

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen