Ds. De Boer legt uit waarom veel reformatorische vrouwen met een hoed naar de kerk gaan: "Paulus geeft aan dat het verschil tussen man en vrouw zichtbaar moet worden"

Moet je als christin een hoed op tijdens de eredienst? Wat is de functie van hoofdbedekking? Wat zegt de Bijbel over dit fenomeen? Vragen waarbij de antwoorden flink uiteen kunnen lopen. Moeten we Paulus’ woorden letterlijk nemen of is het dragen van een hoed iets wat cultuurgebonden is? CIP.nl sprak met ds. C. P. de Boer over dit veelbesproken onderwerp binnen de reformatorische kerken.

De predikant pakt 1 Korinthe 11:5-7 erbij:
“Maar een iegelijke vrouw, die bidt of profeteert met ongedekten hoofde, onteert haar eigen hoofd; want het is een en hetzelfde, alsof haar het haar afgesneden ware.
Want indien een vrouw niet gedekt is, dat zij ook geschoren worde; maar indien het lelijk is voor een vrouw geschoren te zijn, of het haar afgesneden te hebben, dat zij zich dekke. Want de man moet het hoofd niet dekken, overmits hij het beeld en de heerlijkheid Gods is; maar de vrouw is de heerlijkheid des mans.”

Lees de hele samenvatting

Video's in deze serie

3

Ds. De Boer legt uit waarom veel reformatorische dames bewust geen broek dragen: "Laat zien wie je bent in deze tijd"

4

Ds. De Boer legt uit waarom veel reformatorische vrouwen met een hoed naar de kerk gaan: "Paulus geeft aan dat het verschil tussen man en vrouw zichtbaar moet worden"

5

Ds. De Boer vertelt waarom hij als dominee zwarte kleding draagt: “Als ik in Canada predikant was, zou ik een blauw pak dragen”


Meer series

Wij maken graag video's met inspirerende mensen uit christelijk Nederland, met scherpe vragen en duidelijke antwoorden.

5 VIDEO'S

5 principes voor de kerk van nu

3 VIDEO'S

De 3 leiderschapslessen van Orlando Bottenbley

5 VIDEO'S

5 energieke boodschappen van Karim Landoulsi

7 VIDEO'S

Alles wat je wilt weten over de gaven van de Heilige Geest

5 VIDEO'S

Ontvang geloofszekerheid - met Arjan Baan


Meer films

Inspirerende films voor christenen.

Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.