Piet van midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

12 september 2019 door Patrick Simons

Dominee Piet van Midden vindt Openbaring één van de meest toegankelijke Bijbelboeken: "De Bijbel eindigt zoals het ook begon"

Piet van Midden merkte onder jongeren dat de Bijbel, in welke vertaling dan ook, totaal onbekende taal bevat. Daarom besloot de predikant en docent Hebreeuws om de Groeibijbel te schrijven, een bijzondere verhalende Bijbel waarin de mooiste en belangrijkste verhalen uit de Bijbel opnieuw worden verteld. Daarbij vindt de predikant de Joodse context ontzettend belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat zelfs tal van bekende verhalen uit de Bijbel een heel andere betekenis krijgen. CIP.nl sprak met hem over de Bijbel, de grondtalen en verschillende Bijbelverhalen. Vandaag het laatste deel.

De doelgroep van De Groeibijbel en het feit dat de predikant al eerder aangaf catechisatie geven het allerleukste vindt dat er is, doet vermoeden dat hij hart voor de jeugd heeft. “Dat klopt. En hoe moeilijker ze zijn, hoe leuker ik ze vind. Ik vind het geweldig. Ik ga woensdag naar een camping in Frankrijk en daar komen ook altijd heel veel tieners. Er is eigenlijk niets zo leuk als het meenemen van een krat cola en dan die jongens uit te nodigen en er gewoon eens mee te praten. Chips en cola. Dan ben je klaar. Kost je twee tientjes maar je hebt de avond van je leven. Dat is echt geweldig.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Piet van Midden en de Bijbel
- Volgens ds. Piet van Midden wordt de gelijkenis van de verloren zoon vaak verkeerd uitgelegd: “Het is een vreselijke boef en hij blijft ook een boef”
- Dominee Piet van Midden is 'veroordeeld' tot geloven: "Ik heb serieus geprobeerd ermee te stoppen"
- Dominee Piet van Midden hekelt gemakzucht predikanten: “Ik krijg soms maagzuur als ik hoor hoe sommigen met Bijbelteksten omgaan”
- Dominee Piet van Midden ziet Bijbelteksten die elkaar tegenspreken: "Bijbel is niet bedoeld om alles exact te laten kloppen"
Meer over Piet van Midden en de Bijbel »

Reacties

E
Humor dit om Openbaring een toegankelijk bijbelboek te noemen.
"Niet de kerk is de bruid maar Jeruzalem is de bruid."

Welk Jeruzalem?
Wat een grappige interpretaties van Openbaringen heeft die man....Als God het werkelijk had laten schrijven was het tenminste leesbaar geweest ...nu zijn enkele stukjes hier en daar als goddelijke openbaringen zicht- en voelbaar....
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!