hans tims
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

10 september 2019 door Patrick Simons

Hans Tims over vijfvoudige bediening: "De kerk is nooit bedoeld om op zondag bij elkaar te komen en de stoelen te verwarmen"

Zaterdag 5 oktober organiseert Friends For Ministries in Fellowship (FMF) een studiedag over het belang van de vijfvoudige bediening. De studiedag wordt geleid door Hans Tims. CIP.nl sprak met hem over het belang van de vijfvoudige bediening en ging ieder van de vijf genadegaven met hem langs: apostel, profeet, evangelist, herder en leraar.

Wat de vijfvoudige bediening precies inhoudt? "Er staat in de Bijbel, in Efeze 4, dat toen Jezus naar de hemel ging Hij deze vijf bedieningengaven aan de mensen gaf. Deze gaven worden ook genadegaven genoemd. Eigenlijk gaf Jezus deze gaven vanuit Zichzelf. Hij vertegenwoordigde op aarde al deze specifieke gaven. Hij was dé Apostel. Hij was dé Profeet. Hij was dé Evangelist. Hij was dé Herder en Hij was dé leraar. Tot in perfectie. Het lichaam van Christus heeft deze vijf bedieningen nodig om goed te kunnen functioneren. Het is heel duidelijk een initiatief van Jezus zelf Die daarmee ook het belang onderschrijft: Om voor Zichzelf een glorieuze bruid te presenteren, zonder smet of rimpel, heilig en smetteloos "

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

M
Ik schreef dat ik Hans Tims wel sympathiek vind, maar de kriebels krijg van zijn verhaal over de bedieningen. Dit komt omdat de gasten die in zijn kerk komen spreken (Randy Clark) te maken hebben met de leer die Bill Johnsson, Bethelchurch Californie ,brengt.

Impartatie van de Heilige Geest, via één van hun "nieuwe apostelen". Bethel church is gemengd met New Age.

Van dit verhaal krijg ik de kriebels. Jeuk. Zo zie je maar, je kan kennelijk met de Bijbel alle kanten op. En dat gebeurt ook. Van de refo's krijg is ook de kriebels. Gelukkig is er een PKN waar een ander weer de kriebels van krijgt, maar ik niet.
E
De rol van profeet blijft moeizaam. Ik heb wel eens een uitgekomen profetie meegemaakt, maar ik kan me niet voorstellen wat de reguliere taken van een profeet in de gemeente zijn, terwijl ik dat wel zie bij evangelist, leraar, herder, en zelfs apostel. Is de profeet een visionair? Hoe bouwen, stichten en sterken profeten? Geven ze peptalk? Ja, dat deed Haggai wel bij de herbouw van de tempel. En ze geven kritiek? Jeremiah?
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.