Jan van Dooijeweert

God

06 september 2019 door Jeffrey Schipper

Jan van Dooijeweert over kritiek van GerGem-predikant op kringgebed: "Kringgebed is voor velen nieuw en leidt tot angst"

“Onze muren zijn niet hoog genoeg om kringgebed buiten te houden. En dus moet ertegen gewaarschuwd worden.” Op deze manier verklaart evangelist Jan van Dooijeweert de kritiek van veel mensen uit de reformatorische gezindte op het kringgebed. Van Dooijeweert is het inhoudelijk met de predikant oneens, maar benadrukt dat we in liefde over een broeder als ds. Labee moeten blijven spreken. “In veel reformatorische kringen is kringgebed een onbekend en nieuw verschijnsel.”

Ds. B. Labee kan kringgebed niet aanbevelen, omdat de orde ontbreekt. Veel buitenstaanders begrijpen niet waarom er binnen een deel van de reformatorische gezindte zo negatief over kringgebed wordt gesproken. Kun je dat verklaren?
Van Dooijeweert benadrukt allereerst dat hij het teleurstellend vindt dat mensen in hun reacties op CIP.nl op de persoon spelen in plaats van op de ‘bal’. “Mag een predikant zelf een mening hebben? Ik dacht van wel. Als hij die mening uit, kan hij erop rekenen dat hij tegengas krijgt. Mag dat? Jazeker, dat is gezond.
Maar dan moeten we wel over de betreffende zaak spreken en niet de man of de vrouw die het gezegd heeft beledigen en verachtelijk neerzetten. Dominee B. Labee heeft in dit geval duidelijk laten weten dat hij niet voor een kringgebed is.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Wat is er mis mee als kinderen van God met elkaar de hemelse Vader en Jezus in Geest en in waarheid aanbidden? Het is toch heerlijk om met elkaar de gemeenschap der heiligen in het gebed te beleven.
REAGEER
J
Bedankt voor de bemoedigende woorden. Fijn dat u steeds weer in onze gezindte ook het tegenlicht durft te laten schijnen op een respectvolle manier.
REAGEER
J
Mooi en liefdevol. Waar en getuigend geschreven.

Mag dit leiden tot meer vrijmoedigheid om te bidden in een kring. Samen met alle heiligen mogen we dan proeven hoe groot, diep, breed en hoog de liefde van onze Heere Jezus Christus is.
REAGEER
Toon meer reacties (12)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify