Jan van Dooijeweert
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

06 september 2019 door Jeffrey Schipper

Jan van Dooijeweert over kritiek van GerGem-predikant op kringgebed: "Kringgebed is voor velen nieuw en leidt tot angst"

“Onze muren zijn niet hoog genoeg om kringgebed buiten te houden. En dus moet ertegen gewaarschuwd worden.” Op deze manier verklaart evangelist Jan van Dooijeweert de kritiek van veel mensen uit de reformatorische gezindte op het kringgebed. Van Dooijeweert is het inhoudelijk met de predikant oneens, maar benadrukt dat we in liefde over een broeder als ds. Labee moeten blijven spreken. “In veel reformatorische kringen is kringgebed een onbekend en nieuw verschijnsel.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Kringgebed
- Henriette over kritiek van GerGem-predikant op kringgebed: “Kerkgangers komen niet tot bloei door doorgeslagen voorzichtigheid”
- Ds. B. Labee legt uit waarom hij niet blij is met kringgebed: "Het besef dat God heilig is, ontbreekt te vaak" - CIP Podcast
- Arjan Baan vraagt zich af waarom GerGem-predikant zich verzet tegen kringgebed: Laten sommige reformatorische dominees zich leiden door angst?
- Evert en Menno over kritiek van GerGem-predikant op kringgebed: “Kringgebed kan al snel worden gezien als ‘rommelig’”
- Ouderling J. P. van den Brink over kringgebed: Onze heilige verrichtingen kunnen door onze hoogmoed gemakkelijk besmet worden
Meer over Kringgebed »

Reacties

Wat is er mis mee als kinderen van God met elkaar de hemelse Vader en Jezus in Geest en in waarheid aanbidden? Het is toch heerlijk om met elkaar de gemeenschap der heiligen in het gebed te beleven.
Bedankt voor de bemoedigende woorden. Fijn dat u steeds weer in onze gezindte ook het tegenlicht durft te laten schijnen op een respectvolle manier.
Mooi en liefdevol. Waar en getuigend geschreven.

Mag dit leiden tot meer vrijmoedigheid om te bidden in een kring. Samen met alle heiligen mogen we dan proeven hoe groot, diep, breed en hoog de liefde van onze Heere Jezus Christus is.
Toon meer reacties (12)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen