hemel

God

06 september 2019 door Patrick Simons

Christus op de troon van de Vader

Van de hemelvaart van Christus wordt in het Nieuwe Testament op verschillende plaatsen gesproken als de vervulling van Ps. 110:1: “De HEERE heeft tot mijn Heere gesproken: Zit aan Mijn rechterhand, totdat Ik Uw vijanden gemaakt zal hebben tot een voetbank voor Uw voeten (zie b.v. Hand. 2:34-35; 1 Kor. 15:25; Hebr. 1:13, enz.).

Dit zitten van Christus aan de rechterhand van de Vader wordt ten onrechte door velen gezien als de aanvaarding van Zijn Koninkrijk. Daarmee is dan - zo zeggen zij - ook Openb. 20, de Christusregering van duizend jaren, vervuld. Zij die in Christus gestorven zijn, zijn dan degenen die nu - na hun sterven - met Christus in de hemel heersen. Uit het volgende zal ons echter duidelijk worden dat deze zienswijze allerminst in overeenstemming is met het gehele verband van de Bijbel. De Bijbel toch is zeer nauwkeurig in het beschrijven van de waarheden over het Koninkrijk van Christus.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Johannes de Heer
- De Maranatha-boodschap is een kostbaar bezit dat op de zolder van de kerk ergens ongebruikt in een hoekje ligt
- 'Er wordt in het Nieuwe Testament meer over de toekomst van de Heer dan over doop en avondmaal gesproken'
- 'De Maranatha-prediking is het antwoord op talrijke levensvragen'
Meer over Johannes de Heer »

Reacties

De vraag is of David al koning was toen hij tot koning gezalfd werd of pas toen hij letterlijk "de troon besteeg". Zeker is, dat voor zijn getrouwen het Davidisch koninkrijk al bestond, toen David zich nog moest verbergen voor Saul. Zo is m.i. dat Koninkrijk van Jezus al in Gods Geest een realiteit. Het is verder slechts een kwestie van tijd voordat het in deze aardse dimensie werkelijkheid is. Zo was ook Jozef al jaren onderkoning voor een selecte groep, voordat dit voor zijn broeders werkelijkheid werd.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify