Arjan ten Brinke
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

06 september 2019 door Patrick Simons

Arjen ten Brinke vraagt zich af of zondaars welkom zijn in de kerk: "Ik bid dat mensen slecht over ons praten omdat we zo genadevol zijn"

"Het is heel gaaf wat hier gebeurt en heel mooi om deel te zijn van een kerk als Mozaïek033. Maar Jezus komt voorbij, kijkt in je ogen en zeg: 'Mag ik dan bij jou? Mag ik bij jou wonen? Mag ik even onderdeel zijn van jouw gebruiken?' Jezus wil onderdeel zijn van ons leven, daar waar jij aan tafel zit, daar waar je op de bankt hangt en daar waar je gesprekken voert met je vrienden. Jezus wil vandaag nog bij je vriendengroep aanschuiven." Dat zei Arjen ten Brinke tijdens een preek over Zacheüs. De preek had als thema: 'Kerk, durf vuile handen te maken'. Daarbij ging Ten Brinke in op Degene die volgens hem het ultieme voorbeeld gaf als het gaat om vuile handen maken: Jezus.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Preekverslagen
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"
- Prof. dr. A. de Reuver geeft een voorproefje van de hemel: "We zullen Hem gelijk zijn die eerst ons gelijk wilde zijn"
- Volgens Willem Glashouwer is het 2 voor 12 op de wereldklok: "Koninkrijk van Jezus staat voor de deur"
- Indrukwekkende boodschap van prof. dr. De Reuver: "Op Golgotha schijnt maar één woord op zijn plaats: mislukt"
Meer over Preekverslagen »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik vind het een heel goede preek, precies de vinger op de wond: we staan meestal alleen open voor 'soortgenoten' of eventueel voor nieuwsgierigen, maar dan willen we ze 'bekeren'. Jezus kende het hart van Zacheus en gaf hem wat hij nodig had. Genade. Niks goedkoop. Daar gaat het heemaal niet over in dit verhaal.

Laten wij open staan en zegenen, niet verbeteren....netals bij Zacheus komt de verbetering in het hart van degene die genade krijgt.
A
Arjen schrijft: "Zacheüs wordt gewoon vrij verklaard! Gewoon vergeven. Gewoon? Daar liet Hij zich een tijdje later voor dood maken aan een kruis. Hij vrij, Ik straks sterven. Hij genade, alleen maar genade. En Ik straks oordeel. Ik voor jou zodat jij niet meer hoeft te sterven. Daarom vergeef ik je." Hopelijk wil Arjen erover nadenken wat 'redding' en 'genade' in de Bijbel echt betekenen. In ieder geval betekenen die daarin meer dan 'vergeving' en is genade nooit goedkoop: Jezus heeft zijn leven gegeven opdat wij ons oude leven verliezen...
H
Jezus verklaard Zacheus eerst vrij! Vervolgens is het Zacheus die alles probeert goed te maken met degene die hij heeft bedrogen. Eerst vrijspraak, daarna de dankbaarheid van Zacheus, die zijn leven veranderd. Arjen heeft gelijk. Dank U Jezus.
Toon meer antwoorden (8)
Toon meer reacties (4)