redactie

Nieuws

03 september 2019 door Geerten van Breugel

Waarom CIP.nl berichtte over geschorste LCJ-directeur: was er sprake van roddel en sensatie? - CIP Podcast

Op dinsdagmorgen verstuurde het Landelijk Contact Jeugdwerk (LCJ) een persbericht: de algemeen directeur was per direct op non-actief gesteld. Uiteindelijk resulteerde dit bericht met behulp van anonieme bronnen in een artikel op CIP.nl waarin de reden werd onthuld voor de schorsing: er was sprake van seksueel grensoverschrijdend gedrag in appjes. Hoewel de LCJ de lijn van het bericht van CIP.nl afgelopen zaterdag in een persbericht onderschreef, kwamen er veel reacties los op het artikel. Jeffrey en Patrick reageren op de belangrijkste kritiekpunten in de CIP Podcast, om transparant te zijn over de werkwijze van de redactie en inzicht te geven in de motivatie om het artikel te plaatsen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

CIP Podcast
- Salafistische leer wordt ook in Nederland gepredikt; waarom dit nieuws schokkend is - CIP Podcast
- Nashvilledominees bijeen in Putten: "Christenen zijn geroepen om een moreel oordeel te vellen over homoseksueel gedrag" - CIP Podcast
- Waarom het Calvijn College #BOOS op bezoek kreeg en een verbod op de korte broek geen slecht idee is - CIP Podcast
- Jeffrey bezocht een conferentie met meer dan 100 reformatorische dominees: "Op de Haamstedeconferentie vallen kerkmuren weg" - CIP Podcast
- Waarom de omstreden uitspraak van staatssecretaris Blokhuis binnen de ChristenUnie een gevoelige snaar raakt - CIP Podcast
Meer over CIP Podcast »

Reacties

Ik vind het goed om te zien dat CIP, en met name CIP+, steeds meer een journalistieke diepgang krijgt. Dit betekent ook meer waard voor je geld als CIP+ lid. Bij journalistieke diepgang hoort onderzoek, reflectie en het durven uitspreken als anderen zwijgen. Ik vind dat jullie steeds volwassener en professioneler te werk gaan. Ga zo door en durf je geluid te laten horen!
REAGEER
Ook ik leverde commentaar. Dit werd later overigens verwijderd en daarom vind ik het volwassen van C.I.P. dat ze nu met een uitleg komen. Het artikel op zichzelf was goed, maar gaf maar gedeeltelijke informatie zodat het beter later geplaatst had kunnen worden. Maar daar is uitleg over gekomen. Overigens ben ik blij met de onderwerpen die jullie aanhalen en plaatsen. Bedankt.
REAGEER
Waar het hier om gaat, valt niet anders uit te drukken, dan zoals Jezus het zei:

Mattheus 18: 6 - 7

"Maar een ieder, die één dezer kleinen, die in Mij geloven, tot zonde verleidt, het zou beter voor hem zijn, dat een molensteen om zijn hals was gehangen en hij verzwolgen was in de diepte der zee.

Wee de wereld om de verleidingen tot zonde. Want er moeten verleidingen komen, maar wee die mens, door wie de verleiding komt."

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify