redactie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 september 2019 door Geerten van Breugel

Waarom CIP.nl berichtte over geschorste LCJ-directeur: was er sprake van roddel en sensatie? - CIP Podcast

Op dinsdagmorgen verstuurde het Landelijk Contact Jeugdwerk (LCJ) een persbericht: de algemeen directeur was per direct op non-actief gesteld. Uiteindelijk resulteerde dit bericht met behulp van anonieme bronnen in een artikel op CIP.nl waarin de reden werd onthuld voor de schorsing: er was sprake van seksueel grensoverschrijdend gedrag in appjes. Hoewel de LCJ de lijn van het bericht van CIP.nl afgelopen zaterdag in een persbericht onderschreef, kwamen er veel reacties los op het artikel. Jeffrey en Patrick reageren op de belangrijkste kritiekpunten in de CIP Podcast, om transparant te zijn over de werkwijze van de redactie en inzicht te geven in de motivatie om het artikel te plaatsen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

CIP Podcast
- Christelijke zender op zwart: vreemde move van Israël? - CIP Podcast
- Waarom een vrouwelijke dominee huilde van vreugde - CIP Podcast
- Orlando Bottenbley relativeert racisme-ophef: verfrissend? - CIP Podcast
- Christenen verplichten om homobeleid op papier te zetten? - CIP Podcast
- Hoe christenen reageren op gedragscode homopastoraat - CIP Podcast
Meer over CIP Podcast »

Reacties

Ik vind het goed om te zien dat CIP, en met name CIP+, steeds meer een journalistieke diepgang krijgt. Dit betekent ook meer waard voor je geld als CIP+ lid. Bij journalistieke diepgang hoort onderzoek, reflectie en het durven uitspreken als anderen zwijgen. Ik vind dat jullie steeds volwassener en professioneler te werk gaan. Ga zo door en durf je geluid te laten horen!
Ook ik leverde commentaar. Dit werd later overigens verwijderd en daarom vind ik het volwassen van C.I.P. dat ze nu met een uitleg komen. Het artikel op zichzelf was goed, maar gaf maar gedeeltelijke informatie zodat het beter later geplaatst had kunnen worden. Maar daar is uitleg over gekomen. Overigens ben ik blij met de onderwerpen die jullie aanhalen en plaatsen. Bedankt.
Waar het hier om gaat, valt niet anders uit te drukken, dan zoals Jezus het zei:

Mattheus 18: 6 - 7

"Maar een ieder, die één dezer kleinen, die in Mij geloven, tot zonde verleidt, het zou beter voor hem zijn, dat een molensteen om zijn hals was gehangen en hij verzwolgen was in de diepte der zee.

Wee de wereld om de verleidingen tot zonde. Want er moeten verleidingen komen, maar wee die mens, door wie de verleiding komt."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.