Jan Minderhoud

God

03 september 2019 door Jeffrey Schipper

Jan Minderhoud ziet dat genezingen en bevrijdingen soms uitblijven: "Onze God lijkt minder haast te hebben dan wij"

Waarom lijkt God niet altijd genezing en bevrijding te geven? Die vraag hield Jan Minderhoud in de afgelopen jaren behoorlijk bezig. En daar staat de theoloog niet alleen in. ‘Genezing en bevrijding’ staat bij steeds meer christenen in de belangstelling. We worden heen en weer geslingerd door mooie getuigenissen over Gods ingrijpen en teleurstellende ervaringen die vragen oproepen. In zijn nieuwe boek ‘Genezing en bevrijding’ neemt Jan ons mee in zijn zoektocht.

De dienst van genezing en bevrijding is voor veel christenen een zoektocht, ook voor jou. Hoe heeft het Bijbelboek Exodus je hierbij geholpen?
“Enkele jaren geleden worstelde ik met de vraag: waarom lijkt God zo weinig genezingen te geven, en nog moeilijker: zo weinig bevrijdingen?”, maakt de counselor duidelijk. “Wat zit daar nou achter? Ik besloot het boek Exodus te lezen, want dat gaat over de bevrijding van het volk Israël uit de slavernij van Egypte. God bevrijdt dus echt! Mijn oog viel direct op dat ene zinnetje in Exodus 2:23: ‘Jaren gingen voorbij’. En nog steeds zuchtte het volk onder de knoet van de Farao. Toen besefte ik: onze God neemt er wel de tijd voor. Processen van herstel, genezing en bevrijding hebben hun tijd nodig. Onze God lijkt minder haast te hebben dan wij…”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek van Jan Minderhoud te bekijken of te bestellen

Reacties

Wat is ons diepste motief om te genezen? Een mens wil uiteraard van zijn ziekte af (dat wil God ook). Maar God wil vooral dat wij genezen van zelfgerichtheid en dat wij genezen naar zowel geest, ziel als lichaam, mede omdat God Zelf huilt om onze pijn en ons verdriet. Ons besef van Gods bewogen Vaderhart is heel belangrijk. Het is een werk van de Heilige Geest om Gods bewogenheid over onze nood tot ons te laten doordringen. Als we dat gaan beseffen, dan werkt dat al genezend!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify