Ds. J. J. ten Brinke
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

02 september 2019 door Jeffrey Schipper

Ds. J. J. ten Brinke wijst op de heiligheid van God: "Juist op dat punt botsen de profeten van God met de valse profeten"

“Gods heilige toorn is geen schijn, maar werkelijkheid. Juist op dat punt botsen de profeten van God met de valse profeten, die alleen maar van vrede en heil konden spreken”, aldus ds. J. J. ten Brinke. De hervormde predikant uit Oud-Beijerland sprak vorige week op de Haamstedeconferentie in Elspeet over de heiligheid van God.

Aan de hand van twee persoonlijke ervaringen licht Ten Brinke toe hoe hij in zijn leven werd bepaald bij de heiligheid van God. Als 18-jarige bezocht hij een studentenbijeenkomst, waar het roepingsvisioen van Jesaja werd besproken. “Koning Uzia reageerde ruim vijftig jaar in een voorspoedige periode”, vertelt de predikant aan de hand van Jesaja 6:1-3. “Een koning van wie aanvankelijk geschreven staat dat hij deed wat goed was in de ogen van de HEERE. Maar over zijn einde schrijft de Kronist: ‘Koning Uzzia was melaats tot aan de dag van zijn dood – omdat de HEERE hem getroffen had.’ Opgaan, blinken en verzinken. Dat was de werkelijkheid, ook voor deze koning Uzzia.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Haamstedeconferentie 2019
- Dr. P. de Vries hekelt postmodern Bijbellezen: "Wie seksualiteit buiten het huwelijk tussen één man en één vrouw legitimeert, is geen christen"
- Godsdienstdocent sprak met refojongeren die de kerk verlieten
- Ds. P. den Ouden voelt zich een vreemdeling in deze wereld: "Een christen wil deze wereld het liefst zo snel mogelijk verlaten"
- Ds. J. M. J. Kieviet noemt zichzelf een geseculariseerde christen: “We zijn vreemdelingen op aarde, maar niet wereldvreemd”
- Volgens ds. Goudriaan hoeft een dominee geen preektijger te zijn: "We beheren een schat die niet in de vitrine mag blijven liggen"
Meer over Haamstedeconferentie 2019 »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen