eindtijd
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

30 augustus 2019 door Patrick Simons

'De Maranatha-prediking is het antwoord op talrijke levensvragen'

De Maranatha-boodschap is de boodschap van de zalige hoop, te midden van een verwarde en moegestreden wereld (Rom. 8:18-23); ze biedt in haar profetische ondergrond ook de enige oplossing voor de vele vraagstukken van sociale en staatkundige aard.

Bovenal echter is de Maranatha-boodschap voor de christenen “de spijze ter rechter tijd”. Want er is geen waarheid die meer aanleiding geeft om de gelovigen te brengen tot een hernieuwd onderzoek van de Bijbel. Ook is er geen onderwerp dat meer de onderlinge verschillen doet vergeten en de eenheid en liefde onder de gelovigen bevordert (Fil. 4:2,5; Hebr. 10:25) en meer gericht is op heiligmaking en reiniging (1 Joh. 3:3) dan de toekomstverwachting van de gemeente.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

A
Jezus zei: dit zijn de dagen van vergelding (verwoesting van Jeruzalem en tempel 70 NC) dat alles wat geschreven is tot vervulling komt. Verder staat in Hebr 1 dat er voorheen gesproken werd door de profeten, maar in de laatste dagen (verwoesting Jeruzalem en tempel 70 NC) door de Zoon... M.a.w. OT profetieën zijn voor vandaag niet meer van toepassing....en dus ook maranathaprediking niet...het is Jezus plus niets...
Anne, jouw verkondiging doet mij denken aan valse profeten die zeggen "vrede, hoewel er geen vrede is" (Ez.13:10). Zij waarschuwen niet voor de komende "storm" (Ez.13:13). Helaas zijn er weinig leiders die zoals Petrus het zien aankomen "dat het oordeel begint bij het huis van God" (Ez.9:6 en 1Petr.4:17). In de toenmalige wereld is dat reinigende oordeel gekomen en zal nu in onze tijd wereldwijd over het christendom komen. Maar “Het Woord van God” overwint (Openb.19:13). Laat niemand iets afdoen van de profetie.(Deut.4:2 en Openb.22:19).

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!