Ds. J. M. J. Kieviet
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

29 augustus 2019 door Jeffrey Schipper

Ds. J. M. J. Kieviet noemt zichzelf een geseculariseerde christen: “We zijn vreemdelingen op aarde, maar niet wereldvreemd”

Daniël was een vreemdeling, maar niet wereldvreemd. Geschenken van de koning wees hij niet af en hij werd in Babel een invloedrijke heerser. “Hij had een eigen paleis kunnen krijgen, maar dat ambieerde hij niet. Ook in zijn hoge functie bleef Daniël afhankelijk van de Heere”, vertelt ds. J. M. J. Kieviet. “Christenen zijn vreemdelingen op aarde, maar niet wereldvreemd.”

“Een jongeman moest voor zijn werk een week naar New York”, begint de christelijk-gereformeerde predikant uit Renswoude zijn lezing. “Zijn vrouw mocht mee. Een paar dagen gingen ze de stad in. New York, met z’n geweldige en indrukwekkende wolkenkrabbers. Het maakte allemaal een imponerende indruk op ze. Vooral toen ze boven in één van de Twin Towers stonden. Daar zij hij tegen zijn vrouw wat hij allang vond: waar maken wij ons eigenlijk zo druk over? Zondag in dat kleine kerkje van ons. Wat we hier zijn, dat is leven! Dat kneuterige gedoe over de Bijbel, bekering en wat wel en niet mag. Laten we dat achter ons laten. Hier in New York is leven!

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Haamstedeconferentie 2019
- Dr. P. de Vries hekelt postmodern Bijbellezen: "Wie seksualiteit buiten het huwelijk tussen één man en één vrouw legitimeert, is geen christen"
- Godsdienstdocent sprak met refojongeren die de kerk verlieten
- Ds. P. den Ouden voelt zich een vreemdeling in deze wereld: "Een christen wil deze wereld het liefst zo snel mogelijk verlaten"
- Ds. J. J. ten Brinke wijst op de heiligheid van God: "Juist op dat punt botsen de profeten van God met de valse profeten"
- Volgens ds. Goudriaan hoeft een dominee geen preektijger te zijn: "We beheren een schat die niet in de vitrine mag blijven liggen"
Meer over Haamstedeconferentie 2019 »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Precies, als je seculier bent ben je toch ‘in het vlees’? Paulus schrijft: want jullie zijn al dood wat de aardse dingen betreft. Kolossenzen 3 vind ik een mooi bijbelgedeelte wat dat betreft. Het geeft richting aan mijn identiteit als wedergeborene. Als ik niet bereid ben om alles op te gecen of los te laten, kan ik Jezus niet volgen. Moet ik weten wat er in de wereld gebeurt? Jazeker, maar niet om te discussiëren. Om de tekenen van de tijd te verstaan en aangevuurd worden door de Geest om het evangelie te delen met ieder die het horen wil.
P
Geseculariseerde christen omdat je midden in deze wereld staat en toch niet van deze wereld ben gaat mij te ver omdat een christen niet seculier is, als seculier leef je buiten christus om. Ik begrijp de dominee wel mensen die hoog op de ladder staan en christen zijn, zoals Daniel God lief had is het begrip geseculariseerde christen ongepast als kind van God.
Met je hart in de hemel en je voetjes op de grond
Toon meer reacties (1)