Ds. M. Goudriaan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

27 augustus 2019 door Jeffrey Schipper

Volgens ds. Goudriaan hoeft een dominee geen preektijger te zijn: "We beheren een schat die niet in de vitrine mag blijven liggen"

Dominees zijn als beheerders die de schatten van hun meester beheren. “Die schatten mogen niet in de vitrine blijven liggen en moeten worden uitgedeeld. Daarvoor hoef je geen preektijger te zijn”, vertelde ds. M. Goudriaan maandagochtend tijdens de opening van de Haamstedeconferentie 2019. Reformatorische predikanten komen deze week bijeen in Elspeet om elkaar aan het begin van een nieuw seizoen te bemoedigen door middel van lezingen en ontmoetingen.

Na het lezen van 1 Korinthe 4:1-13 vraagt Goudriaan zich of welke houding ‘gewone’ leden van de kerk aannemen tegen dominees, ouderlingen en diakenen en andersom. “Op dit punt gaat veel mis en wordt er veel schade aangericht”, constateert hij. “De apostel Paulus geeft hier niet zonder reden veel aandacht aan. We hebben hier te maken met een belangrijk punt. Niet omdat Paulus per se aandacht wil vragen voor zichzelf of andere apostelen. Bijt Paulus zich hierin vast vanwege zijn eer en reputatie? Of ziet hij scherp dat het werk van God in het geding is?

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Haamstedeconferentie 2019
- Dr. P. de Vries hekelt postmodern Bijbellezen: "Wie seksualiteit buiten het huwelijk tussen één man en één vrouw legitimeert, is geen christen"
- Godsdienstdocent sprak met refojongeren die de kerk verlieten
- Ds. P. den Ouden voelt zich een vreemdeling in deze wereld: "Een christen wil deze wereld het liefst zo snel mogelijk verlaten"
- Ds. J. J. ten Brinke wijst op de heiligheid van God: "Juist op dat punt botsen de profeten van God met de valse profeten"
- Ds. J. M. J. Kieviet noemt zichzelf een geseculariseerde christen: “We zijn vreemdelingen op aarde, maar niet wereldvreemd”
Meer over Haamstedeconferentie 2019 »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen