Jan Bakker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

27 augustus 2019 door Geerten van Breugel

Bestuursvoorzitter Jan Bakker over smartphoneverbod op Calvijn College: "Telefoon veranderde de sfeer op school"

Technologie wordt langzaam de baas over ons, en niet andersom. Dé motivatie voor het bestuur van het Calvijn College om smartphones vanaf januari 2020 niet meer toe te laten op de school. Jan Bakker, voorzitter van het college van bestuur van de reformatorische school: "Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen en kijken wat we aan deze problematiek kunnen doen."

De tafeltennistafels staan opgeklapt aan de zijkant van de kantine en de jongeren zijn gekluisterd aan hun schermpjes, zegt Bakker. "De sfeer van de school is in een korte tijd veranderd. Pas sprak ik een stagiair die zelf ook op het Calvijn College heeft gezeten. Hij was ervan onder de indruk hoezeer de sfeer en cultuur verschilt van zijn tijd op de school."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Iedere school zou die keuze moeten maken. Het is vergif geworden voor onze jongeren. Leerprestaties gaan erdoor achteruit want men is verslaafd geraakt aan de smartphone. Al hun financiële middelen spanderen ze eraan om maar mee te kunnen doen met de massa. Hun denkwereld wordt net zo klein als het scherm op hun smartphone.

Hinder tijdens de lessen, geen aandacht, pesterijen door idiote foto’s van anderen te versturen, kortom, een berg armoede en ellende voor jongeren, die op die leeftijd altijd proberen te kijken hoever ze kunnen gaan.

J
In Frankrijk is het smartphone verbod op scholen gewoon van kracht om redenen zoals boven geschreven.

Evangelische hogeschool Ede doet hetzelfde en het wordt als heel positief ervaren.

Dus het kan wel.

Ouders hebben hierin altijd eerste verantwoordelijkheid maar als er samengewerkt wordt met scholen zou er meer bewustwording komen onder jongeren. Juist nu in deze tijd waar de verleidingen van het kwade zo drastisch toeneemt, zijn wij verantwoordelijk voor onze jonge generatie. Niet altijd het lakse van: ze moeten zichzelf ontdekken.....

R
Mooi dat dit hier op deze manier in wederzijds overleg kan !

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.