Roelof
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 september 2019 door Patrick Simons

Azc mag Bijbelstudie verbieden van staatssecretaris; "Er zijn signalen dat er ten opzichte van christenen strenger wordt gehandhaafd"

Eerder dit jaar bleek dat christelijke asielzoekers in een azc in Nederland beperkingen worden opgelegd als het gaat om het houden van Bijbelstudies. SGP-Kamerlid Roelof Bisschop besloot vervolgens om Kamervragen te stellen omdat er volgens hem gemeten werd met twee maten. Er zal echter niets veranderen, zo blijkt uit het antwoord van staatssecretaris Justitie en Veiligheid Ankie Broekers-Knol. CIP.nl bekeek de antwoorden en sprak erover met Roelof Bisschop en Stichting Gave. 

CIP-redacteuren Jeffrey Schipper en Patrick Simons bespraken dit nieuwsartikel in bovenstaande CIP Podcast. Beluister dit fragment vanaf minuut 12.

Directe aanleiding van de Kamervragen van Bisschop was een Bijbelstudie in het azc van Gilze-Rijen op de kamer van een bewoner. Deze werd door de leiding namelijk verboden. Broekers-Knol stelt echter dat het desbetreffende azc volledig handelde in overeenstemming met de richtlijnen van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA). Bisschop stelt in een eerste reactie daar niet tevreden mee te zijn. "Ik heb het idee dat er gekoerst wordt op de formele informatie van COA en dat men niet werkelijk is nagegaan wat er speelt en hoe het in de praktijk werkt. Dan krijg je dus een formeel antwoord dat wellicht volgens de regeltjes allemaal klopt maar dat in de praktijk niet werkt. Daar schieten christenen in een azc echter niets mee op. Zij zijn het slachtoffer en dat is heel triest."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Politiek
- SGP stelt schriftelijke vragen over opkomend salafisme in Nederland
- Kees van der Staaij uiterst kritisch op verlenging avondklok
- Baudet op de bres voor Israël: "Bondgenoot en historisch-religieus verbonden vriend"
- Christelijke regeringspartij stemt tegen voorstel om 500 vluchtelingenkinderen op te nemen
- ChristenUnie-Kamerlid: "Erbarmelijke situatie vluchtelingen raakt ons diep"
Meer over Politiek »

Reacties

H
Goed dat de SGP dit aan de orde stelt. Nu maar hopen dat zij op steun van de twee christelijke regeringspartijen krijgen. Hoelang zijn dominees nog welkom in Ziekenhuizen etc. Nederland lijdt aan een ernstige vorm van oikofobie.
A
Een compliment voor het SGP, voor het aandurven van dit punt, Ik zou hopen dat de gehele christelijk gemeenschap (alle kerken) in Nederland adhesie zouden betuigen met en steun zouden geven aan Bisschop. Van de ander christelijke politieke partijen kun je niets verwachten, want die zijn allang gecompromiteerd met betrekking tot deze rechten ter wille van de coalitie
g
Hoop dat christelijke partijen op dit onderwerp eensgezind en als broeders/zusters gezamenlijk optreden.
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen