visser

God

23 augustus 2019 door Patrick Simons

Volgens dominee Paul Visser kun je als volwassene niet geloven als een kind: "Dat is flauwekul en dan maak je er een heel raar naïef verhaaltje van"

"Wie is hier nog niet wederom geboren?" Zo begon dominee Paul Visser zijn toespraak tijdens de reveilweek 2019, georganiseerd door Near East Ministry (NEM). De predikant uit Amsterdam sprak naar aanleiding van het thema 'Leef' over Nicodemus en eigen pretenties.

Nadat hij de vraag stelde, tuurde de predikant de zaal in. "Eentje, helemaal achterin. Dan ben ik toch niet helemaal voor niks gekomen. Het gaat vandaag namelijk over wedergeboorte. Ik dacht: moet ik nu weer helemaal bij het begin beginnen en alles weer opnieuw gaan uitleggen? De meesten hier zijn namelijk al wederom geboren. Het was even lastig om te bedenken hoe ik een preek over Johannes 3 zou gaan invullen."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Preken
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"
- Ds. Simons preekt over Gods Koninkrijk: "We zullen de handen klappen naar omhoog en huppelen als een hert"
- Dr. Van der Sluijs vraagt zich af of we God kunnen zien: "Een verbondskind zondigt nooit goedkoop"
- Arjen ten Brinke vraagt zich af of zondaars welkom zijn in de kerk: "Ik bid dat mensen slecht over ons praten omdat we zo genadevol zijn"
Meer over preken »

Klik hier voor meer informatie over de Reveilweken

Reacties

A
Ik ben blij om zo blij als een kind te zijn in Gods aanwezigheid. Marcus 10:13-16. De mensen probeerden kinderen bij Jezus te brengen om ze door hem te laten aanraken, maar de leerlingen berispten hen. Toen Jezus dat zag, wond hij zich erover op en zei tegen hen: ‘Laat de kinderen bij me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan.’ Hij nam de kinderen in zijn armen en zegende hen...etc
REAGEER
M
Jet lezen én luisteren waard! Er zijn sprekers van jaren terug te beluisteren, bedankt CIP!!
REAGEER
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify