Jan van Dooijeweert
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Jan van Dooijeweert

Evangelische en reformatorische christenen willen stiekem de grootste zijn

De laatste weken heeft mijn geloofshuis gebeefd en gesidderd door wat ik beleefde en door wat er geschreven is. Ik durf niet te zeggen wat het sterkst gespeeld heeft.
Ik kan na bijna 50 jaar werken in de wijngaard van de Heere niet tegen wat er nu speelt.
Wat is dat dan?
Het draait om de vraag: “Wie is de beste?”

Wie is de goede kerk?
Net als de grote supermarkten en winkelketens roepen: “Wij zijn de goedkoopste. Wij verkopen de beste waren. Wij hebben het beste fruit.”
Ieder roept op zijn hardst: Wij zijn het.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

M
Amen! Laat onze relatie met Onze Vader en Jezus ons verbinden als broers en zussen! Er is er één die verdeeldheid wil zaaien. Kom op lieve mensen, dat gunnen we de vijand toch niet? We vechten niet tegen mensen maar tegen de geestelijke wereld die ons beïnvloed. Wanneer je dat doorziet kun je de ander oprecht liefhebben en voor ze bidden. Zei Jezus niet aan het kruis.. Vader vergeef het hun want ze weten niet wat ze doen. We mogen bidden voor mensen die de fout ingaan en daarmee niet gelijk een hele gemeenschap veroordelen, welke kerk dan ook!
S
Lees je Bijbel en bidt elke dag. Verdiep je zelf in het Woord. In het kader van bovenstaande zou ik graag Joh. 17 en Kolossen 2:16-23 onder de aandacht willen brengen.

Laten we niet langer de duivel helpen met zijn tactiek van verdeel en heers en daarmee Jezus voor de voeten lopen. In het Nieuwe Jeruzalem zijn geen kerken, alleen kinderen van God. Laten we daar naar handelen.

Oordelen is aan God en niet aan ons (iets met een balk en een splinter)
H
Mooi gezegd!

Ik heb in 10 kerken ‘gezeten’, van reformatorisch tot evangelisch, kijk nu hour of power, geen dogma’s meer waar ik me aan denk te moeten houden.

Aan het grootste gebod heb ik mijn handen vol, God heeft ons gemaakt met een uniek karakter en wij mogen anderen benaderen met onze eigen liefdestaal, ook met onze tekortkomingen, we zijn ‘SLAAF OP VRIJE VOETEN’.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.