eindtijd
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

23 augustus 2019 door Johannes de Heer

De Maranatha-boodschap is een kostbaar bezit dat op de zolder van de kerk ergens ongebruikt in een hoekje ligt

De vraag hoe en wanneer de Maranatha-beweging is ontstaan, zou men beter kunnen vervangen door: “Wanneer en hoe, in de geschiedenis van de christenheid, is zij verdwenen?”

Immers de Maranatha-gedachte is samen met de gemeente van Christus gegroeid uit het levend geloof in Hem, die is en die was en die komen zal (Openb. 1:4). Het Nieuwe Testament spreekt bijna op iedere bladzijde over de verwachting van Zijn komst. Voor de eerste christenen was deze verwachting als vanzelfsprekend en onlosmakelijk verbonden aan Hem, die het Middelpunt en Hoofd was. De Aramese uitroep “Maranatha” (Ach Heer, kom!) is onvertaald door de christenen in de eerste eeuwen overgenomen en diende hen als herkenning en wachtwoord.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Johannes de Heer
- 'Er wordt in het Nieuwe Testament meer over de toekomst van de Heer dan over doop en avondmaal gesproken'
- 'De Maranatha-prediking is het antwoord op talrijke levensvragen'
- Christus op de troon van de Vader
Meer over Johannes de Heer »

Reacties

A
Openbaring 1:1 zegt dat het gaat over dingen die binnenkort moeten gebeuren. En vlak daarna, in 1:3, staat dat de tijd nabij is. De hele toon van de Openbaring is er één van waarschuwing en urgentie voor wat binnenkort stond te gebeuren, 2000 jaar geleden dus. In Openbaring 22 worden beide formuleringen herhaald, plus driemaal “Ik kom spoedig”. Blijkbaar slaat die nabijheid dus op het geheel van Openbaring. Daaruit kunnen we rustig vaststellen dat het toen (in de tijd van de zeven gemeenten) de nabije toekomst was. Dus geen maranatha, helaas...
J
Heel triest dat Br Anne Salomons geinfecteerd is door de foute lering van het Pretrrisme, die vele profetieen inclusief het boek Openbaringen vergeestelijkt.

Deze broeder merkt niet meer op dat we in de Eindtijd leven. En dat de Heere Jezus elk moment Zijn gemeente thuis kan halen op de wolken.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.