Oscar Lohuis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

20 september 2019 door Patrick Simons

Oscar Lohuis merkt op dat de joden vooral vanuit het christendom zijn gehaat en verdreven

Het hele verhaal van Israël is volgens ds. Oscar Lohuis het verhaal van God die het doet terwijl het helemaal niet kan. Dat vertelde hij tijdens een indrukwekkende lezing bij Christen voor Israël met als thema: een licht voor de volken. Lohuis sprak daarbij onder andere over Genesis 12 waar Abraham geroepen wordt en vertelt gehuild te hebben bij het lezen van een boek over de omgang van christenen met joden. 

"We zien in Genesis 12 dat God iets nieuws begint. Hij roept een man, Abraham, en geeft hem een rijke belofte. Die belofte houdt onder andere in dat God heel veel zegen door zijn nageslacht zou geven aan de hele wereld. We komen hier direct al tegen dat Israël geformeerd, geroepen en uitverkoren is om de wereld tot zegen te zijn. Als wij houden van Israël en als wij geloven in Gods bijzondere weg met Israël, zeggen we niet dat God een lievelingsvolk heeft ten koste van de rest van de wereld. Het is niet zo dat God een volk uitkiest en daarbij de rest van de wereld niet zou liefhebben. God formeert een volk, verkiest dat volk en geeft een speciale roeping aan dat volk omdat hij van de wereld houdt. Israël is geformeerd om een kanaal van zegen te zijn voor de hele wereld."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Israel
- Vijf misverstanden van christenen over joden
- Deze 5 profetieën van Jezus over Israël zijn uitgekomen
- Jeannette woont in Jeruzalem: "Het was mijn vriend én Israël, of geen van beide"
- Ds. Willem Glashouwer: "Jeruzalem is nog steeds bezet gebied"
- Ds. Kees van Velzen ergert zich aan anti-Israëlpolitiek: "Geen plek op aarde waar Palestijnen het beter hebben dan in Israël"
Meer over Israel »

Klik hier voor meer lezingen en studies

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Hier wil ik nog wel iets aan toevoegen. Ook een ernstige dwaling: dat er sommige Christenen (voor Israël) zijn die denken dat de Joden Jezus niet nodig hebben, dat er meerdere wegen tot rechtvaardiging zijn. Omdat de Joden Gods volk zijn, dat God andere plannen, dan door Jezus, met ze heeft.

Dat zijn dus Christenen tegen Israël
Dat de geschiedenis wat de joden is aangedaan door christenen tragisch is kunnen we niet veranderen. Maar wat er nu !!! gebeurt dat de joodse gemeenschappen verdreven worden uit de landen van de islam, Wat bedreigt het joodse volk? De staat Israel moest een muur bouwen om de islamitisch moordenaars vol haat, zoveel mogelijk tegen te houden. Moslims zijn uitstekende spelers als het gaat om het manipuleren van de opinie.Let op! Islam wil geen vrede Het grootste feest dat Iraanse moslims zich kunnen bedenken is de dood van alle joden,.
E
En wordt Europa nu door God gestraft voor zijn antisemitisme, zijn oorlogen en zijn kapitalisme? Met stervende kerken en moslims die het westen haten?
Toon meer reacties (2)