Willem Ouweneel

God

16 augustus 2019 door Willem J. Ouweneel

De zeven dingen die al vaststonden voordat de wereld werd geschapen

Gisteren was het 15 augustus; dat is de dag van Maria-Tenhemelopneming. In Frankrijk is dat een nationale vrije dag, en dus een mooie gelegenheid voor evangelische christenen om bij elkaar te komen. Bij voorkeur in de openlucht, net zoals de hugenoten dat deden in de zeventiende en achttiende eeuw; toen in het geheim, nu in het openbaar.

Het is misschien wel dertig jaar geleden dat ikzelf een ‘hagepreek’ hield tijdens zo’n bijeenkomst, en wel in het dorpje Roumezoux, in de Franse Cevennen, een middelgebergte in Zuidoost-Frankrijk, voor een paar honderd van zulke christenen. Ik weet nog waar ik het over had: over het nieuwe verbond, volgens 2 Korinthe 3 bestaande uit twee delen: de bediening van de gerechtigheid en de bediening van de Geest. Een verbond gesloten in de tijd, maar dingen behelzend die van eeuwigheid zijn, en daarom een eeuwig verbond (Hebr. 13:20).

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

W
Hoe wil je christen zijn als je de niets weet van de joden
REAGEER
D
Ik dacht dat dit een christelijke website was, niet een joodse.
REAGEER
M
Ik vind het zo moeilijk dat naast dat God voorzien heeft wat zou gebeuren en Zijn plan al had voorbereid om mensen te redden, wat geweldig is en tot grote dankbaarheid leidt, er ook al is voorzien in de bestemming van diegenen die niet worden gered. Ik heb altijd geworsteld met uitverkiezing vs. vrije wil (wie niet?) maar het blijft onbevattelijk. Ik ben bang dat gedachten die ik hierover heb misschien zelfs zondig zijn (maar gedachten kun je moeilijk tegenhouden). Want ik vraag me af: waarom moet een hel eeuwig duren? Ik kan me een idee vormen
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify