john
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

16 augustus 2019 door John Lapré

Genderideologie

De aandacht voor de rol van lhbt’ers in de kerk heeft de afgelopen tijd een grote vlucht genomen. Voor sommigen tot vervelens toe misschien, maar de tijd is rijp wat mij betreft. Te lang hebben veel lhbt’ers ervaren een gemarginaliseerd groepje mensen in de kerk te zijn. En niet zelden hebben zij in stilte een geloofsgemeenschap verlaten, omdat zij zich zodanig onveilig voelden dat geen andere oplossing mogelijk bleek. Anderen zijn hard aangepakt en genadeloos buitengesloten.

Dat tij lijkt te keren. Kerken nemen de positie van lhbt’ers steeds vaker serieus. Het gesprek wordt gevoerd en dat impliceert de bereidwilligheid in elkaars ogen te kijken. Steeds vaker ook wordt ingezien dat het ten diepste niet gaat om de vraag welke ruimte lhbt’ers in de kerk kunnen krijgen, maar om de vraag hoe we nu écht kerk willen zijn en hoe het evangelie van Jezus Christus in de dagelijkse praktijk vorm te geven. Natuurlijk stelt dat ons voor uitdagende vragen, vragen die goede doordenking behoeven.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Homoseksualiteit
- 5 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten accepteren
- Voormalig homo Keesjan is nu gelukkig getrouwd met een vrouw: “God heeft mijn identiteit vernieuwd”
- John was een gewilde spreker in christelijk Nederland; totdat hij homo bleek te zijn
- 7 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten afwijzen
- Christen en homo: het leidde bij Johan tot een posttraumatische stressstoornis
Meer over Homoseksualiteit »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Inderdaad is het van groot belang om elkaar in liefde tegemoet te treden en eerlijk naar elkaar te luisteren. Maar het allerbelangrijkste is te luisteren naar wat de Geest der waarheid, de Heilige Geest ons zegt. Een mens is pas echt veilig als hij/zij zich onderwerpt aan de waarheid die God, vanwege Zijn liefde voor ons, in Zijn Woord duidelijk geopenbaard heeft. Maar dat gaat vaak tegen ons vlees in.
B
De heilige Geest waar jij het over hebt is subjectief. Hoe bepaald je wanneer iets jouw mening is, of wanneer het de mening van de Heilige Geest is? Er zijn miljoenen mensen die menen de Heilige Geest te volgen en toch hebben ze allemaal een ander idee. Heeft de Heilige Geest een persoonlijkheidsstoornis of zo?
M
Ik was we benieuwd naar zijn standpunt over genderideologie, helaas wordt dat niet duidelijk in dit stuk. Voor mij persoonlijk is het idee van 'genderneutraliteit' een no-go namelijk, aangezien gender biologisch is en de ontkenning van een gender een psychische zaak, niet bedoeld als zijnde mogelijk aanpasbaar door de rest van de maatschappij, alsof genderneutraliteit zou bestaan.
Toon meer reacties (5)