Neline Schipper
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

14 augustus 2019 door Jeffrey Schipper

Neline verdiepte zich in kerkplanting in Nederland: "In de grote stad is kerk-zijn zonder ‘theologische poespas’ verfrissend"

Gedoe over ‘theologische poespas’ kan de drempel om naar de kerk te gaan verhogen. “In de grote stad is kerk-zijn zonder die ‘poespas’ verfrissend. Een simpele, maar radicale boodschap over Jezus. Dat spreekt mensen aan”, merkt Neline Schipper op. De student rondde onlangs haar afstudeeronderzoek in de religiewetenschap over kerkplanting in Nederland af. Zij deelt haar bevindingen met CIP.nl.

Neline raakte in de ban van de visie van Tim Keller, die we een succesverhaal mogen noemen. De Redeemer Presbyterian Church in het centrum van New York bereikt duizenden Amerikanen. Wereldwijd worden zijn preken beluisterd, zijn boeken gelezen en zijn ideeën over kerkplanting verspreid. “Keller maakt geen gebruik van een soort kerkplantingsmodel”, maakt Neline duidelijk. “Wel maakt de kerkplantingsbeweging waarvan Keller grondlegger is - Redeemer City to City – gebruik van principes waaraan kerkplanting in hun ogen moet voldoen.” Die beweging heeft ook een Europese tak. Neline richtte zich in het bijzonder op de invloed van Redeemer City to City in Nederland.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.