Arnold Huijgen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

24 september 2019 door Jeffrey Schipper

Arnold Huijgen wil niet schieten met bijbelteksten: "Mensen dreigen bijbelmoe te worden door technisch bijbelgebruik"

In christelijk Nederland vallen regelmatig gewonden omdat we Bijbelteksten op elkaar afschieten, merkt ook prof. dr. Arnold Huijgen op. Een andere manier van Bijbellezen is wat hem betreft dan ook hard nodig. Wat hij daarmee bedoelt legt de christelijke gereformeerde hoogleraar uit in zijn nieuwe boek ‘Lezen en laten lezen.’ “Mensen dreigen bijbelmoe te worden door technisch bijbelgebruik.” De hoogleraar blikt op CIP.nl vooruit op deze studiedag over gelovig omgaan met de Bijbel.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Lees hier meer over de studiedag over gelovig omgaan met de Bijbel

Reacties

Ik vind het boeiend en ook eerlijk van deze predikant dat hij open is over het lezen van

de bijbel en zijn weg daarin zoekt en vind

De bovenstaande reacties en kritiek kan wat mij betreft actherwegen blijven. Het getuigd niet van respect en openheid van iemand die zich kwetsbaar opsteld.
S
Ik ben nu alleen benieuwd hoe we teksten moeten lezen van iemand als Koning Saul. De had geen technische en rigide benadering van het gehoorzamen van God maar juist een hele persoonlijke en ruime benadering. En van dit soort teksten van mensen die dachtendat de soep niet heet gegeten ging worden zijn er veel. Ook de rijke man had een levende opvatting van hoe hij met armenzorg om moest gaan i.p.v. technische. Toen verweet hij Abraham en de Heer impliciet dat de bijbel niet duidelijk genoeg was geweest.
Typisch dat ook David een heel persoonlijke en ruime opvatting had over het gehoorzamen aan God. Maar de Heer beoordeelde dat kennelijk anders dan bij Saul. Zou het dan toch vooral met de hartgesteldheid van deze koningen te maken gehad hebben?
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.