Ds M Klaassen

Nieuws

25 juli 2019 door Geerten van Breugel

Waarom dominee Klaassen een gevoelige snaar raakte met zijn column over de EO - CIP Podcast

Dominee Klaassen schreef een artikel in het Reformatorisch Dagblad, waarin hij reageerde op de EO-documentaire 'De kerk, de kast en het koninkrijk'. Hij vindt dat de Evangelische Omroep "de veranderde zienswijze van de omroep liet zien". Jeffrey en Geerten bespreken zijn column, visie en de reacties op zijn column.

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Spotify.

Luister het fragment vanaf 12:20

In de documentaire kwamen drie generaties homoseksuelen aan het woord, onder wie een stel van boven de 90 jaar die in christelijke kring opgroeide en die niet uit de kast durfde te komen. Als gezicht van een nieuwe generatie liet de documentaire John Lapré zien, die er openlijk voor uitkomt dat hij homoseksueel is. Jeffrey reconstrueert: "Het doel was om de documentaire heel persoonlijk te maken. En dat is gelukt. Lapré vertelde dat hij van Stichting Heartcry werd weggestuurd en betrok Arjan Baan in dat verhaal. Die heeft hem weggestuurd. Dit kreeg wel een staartje, Baan vond dat hij werd weggezet als een farizeër en vond het jammer dat de Evangelische Omroep hem niet aan het woord liet in de "onbijbelse en onethische documentaire"."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

CIP Podcast
- Nashvilledominees bijeen in Putten: "Christenen zijn geroepen om een moreel oordeel te vellen over homoseksueel gedrag" - CIP Podcast
- Waarom het Calvijn College #BOOS op bezoek kreeg en een verbod op de korte broek geen slecht idee is - CIP Podcast
- Jeffrey bezocht een conferentie met meer dan 100 reformatorische dominees: "Op de Haamstedeconferentie vallen kerkmuren weg" - CIP Podcast
- Waarom de omstreden uitspraak van staatssecretaris Blokhuis binnen de ChristenUnie een gevoelige snaar raakt - CIP Podcast
- Waarom CIP.nl berichtte over geschorste LCJ-directeur: was er sprake van roddel en sensatie? - CIP Podcast
Meer over CIP Podcast »

Reacties

S
Twee dingen lopen door elkaar: er zijn mensen die verlorenen naar hun kerken laten komen in de hoop dat die ooit het licht zien. En er zijn kerken die vinden dat je niet van verlorenen mag spreken.
J
Hello Stefan,Toen die bewuste VISIE bij mij in de bus viel, heb ik per direct mijn connectie met de EO stopgezet.

De EO is ooit opgericht om een tegenwicht te bieden tegen het verval van de NCRV.

De EO wordt al decennia (Raad van Toezicht en ledenraad) gedomineerd door de PKN. Dus wordt het christendom afgebroken tot ver beneden GP (Gods peil!). Helaas Adieu god, of hoe die (hij, zij of het) ook (lekker inclusief en genderneutraal) mag heten!
L
Lees de geschiedenis van I Koningen 13. We moeten Gods Woord luisteren naar Gods Woord. En al zou (om met Paulus te spreken) een engel iets anders vertellen, luister daar niet naar! De E.O. onderscheidt zich helaas niet meer van de NCRV en de leden kunnen dus rustig overstappen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify