Matthijs Vlaardingerbroek
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

24 juli 2019 door Matthijs Vlaardingerbroek

Komt de opwekking er misschien toch aan?

Gisteren stond hier op CIP.nl een doordacht artikel van Albert van der Heide als tegenreactie op mijn artikel ‘Helaas, er komt geen opwekking.’ Albert en ik hebben hier maandagmiddag een leuk en opbouwend Facebookgesprek over gevoerd, waaruit blijkt dat we wellicht helemaal niet zo ver uit elkaar staan.

In zijn artikel gaf Albert aan dat ik geen overzichtelijke definitie van een opwekking had gegeven. En dat is een goede reflectie. Het blijft lastig om met elkaar een duidelijk beeld bij het begrip ‘opwekking’ te hebben, omdat we nog nooit een opwekking hebben meegemaakt. Persoonlijk ken ik de verhalen uit de verschillende opwekkingen tijdens de Great Awakening in de VS, de opwekking in Wales en de opwekking in de Outer-Hebriden. Maar welk beeld hebben wij gezamenlijk bij een opwekking in Nederland?
Een aantal jaar geleden zat ik op de toenmalige website Goedgelovig te dromen over de wereldwijde opwekking, die volgens sommige van mijn charismatische vrienden zeker gaat komen en misschien al volgend jaar…

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

?? Is een smiley, maar dat werkt dus niet.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen