Matthijs
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

22 juli 2019 door Matthijs Vlaardingerbroek

Helaas, er komt geen opwekking

Veel christenen kijken uit naar een opwekking die plaats gaat vinden. Tevergeefs zo betoogt Matthijs Vlaardingerbroek in zijn nieuwste column op CIP.nl.

Als kind groeide ik op in een traditionele evangelische gemeente, waar we elke zondag uit de Johannes de Heer zangbundel zongen. Natuurlijk werd dit begeleid door een Hammond orgel. Wij waren een echte Maranatha gemeente. Ons werd geleerd dat de opname van de gemeente elk moment kon plaatsvinden en dat Jezus ergens in de jaren 80 terug zou komen. Dit had vooral te maken met het punt wanneer de (toenmalige) EEG twaalf lidstaten zou hebben en het voormalige Romeinse rijk hersteld zou worden. Vraag me niet meer naar de details. Vroeger had ik je dit allemaal vers voor vers uit de Bijbel kunnen uitleggen, maar ik ben die kennis wat kwijtgeraakt.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Matthijs over evangelisch Nederland
- Dreigen evangelische gemeentes een hele generatie jongeren kwijt te raken?
- Waarom christelijke jongeren de evangelische beweging verlaten
- Is dit nu tongentaal of verzin ik deze klanken gewoon zelf?
- Verdwijnen volwassen christenen stilletjes door de achterdeur van de evangelische gemeentes?
- God, wilt U de gave van profetie alstublieft bij mij wegnemen?
Meer over Matthijs over evangelisch Nederland »

Reacties

D
Elke prediking is eigenlijk een opwekkingsprediking.Steeds zijn er weer die ontdekt worden door de Heilige Geest, leren zien op de enige verlossing in Jezus Christus.Hoeveel jongeren mochten met Pasen of Pinksteren hun geloof

belijden? Ze zijn er steeds weer. Maar laten we het woord van Christus niet

vergeten : In de wereld zult u verdruking hebben, maar heb goede moed, ik heb de wereld overwonnen !!
B
Dit artikel van Matthijs focust we heel erg op de Nederlandse situatie van dit moment. Maar kijk ook eens wat verder in de wereld, dan zien en vooral hoor je toch bijzondere dingen. Zoals een opwekking onder Moslims in Iran. Menselijk onmogelijk maar mogelijk bij God. Daar wordt ik blij van. In Nederland zien we nu vooral teruggang en worden kerkgebouwen gesloten enz. Neemt niet weg dat er ook tekenen van hoop zijn en vooral laten we blij en dankbaar zijn voor elke zondaar die zich bekeert. Dat is het begin van elke opwekking!
Matthijs, je valt me rouw op m'n dak met je stukje. Toch verkoop ik dat bootje in m'n tuin maar niet. Je kunt er prima aardappels in verbouwen en als het dan toch gebeurt...;)

Wereldwijde opwekking??? Ik geloof, dat het ooit zo zal zijn zoals Paulus voorzag, dat elke knie zal buigen en elke tong zal belijden dat Jezus Christus Heer is. Maar hoe en wanneer...

Intussen zijn er door de hele geschiedenis van de Gemeente krachtige waarneembare impulsen van de Heilige Geest gaande. Anders zou het geloof in Jezus allang verdwenen zijn.
Toon meer reacties (36)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen