Jeroen Koornstra
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

18 juli 2019 door Patrick Simons

Jeroen Koornstra mist Oude Testament bij eindtijdvisies: "Je kunt dat niet zomaar overslaan en in het Nieuwe Testament een volledig nieuwe boodschap verzinnen"

De eindtijd blijft voor veel mensen in kerkelijk Nederland een onderwerp waar men veel mee bezig is. Er zijn dan ook tal van verschillende visies, al is het wel zo dat vrijwel iedereen denkt dat er bijzondere en spannende tijden te wachten staan voordat Jezus terugkomt op de wolken. De Bijbel staat immers vol met profetieën over deze periode. Maar gaan die profetieën nu eigenlijk wel over de toekomst? Of is een gedeelte al vervuld? Jeroen Koornstra denkt dat laatste en schreef er het boek 'Het einde van de eindtijd' over. Een boek dat lang niet overal goed werd ontvangen en een visie die Jeroen zelfs spreekbeurten kostte. CIP.nl sprak met hem over eindtijd en het op de juiste manier lezen van de Bijbel.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Wederkomst en eindtijd
- Vond Jezus’ wederkomst al in het jaar 70 plaats!?
- Jeroen Koornstra heeft afwijkende eindtijdvisie: "Ik word nu al profeet van de satan genoemd"
- Het duizendjarig vrederijk: wat moeten we ermee?
- Orlando Bottenbley ziet link tussen corona en de eindtijd: "Kans is groot dat Jezus binnen 15 jaar terugkomt"
- Wim ziet tekenen van de eindtijd in het Midden-Oosten: "Legers gaan de strijd aan met Israël"
Meer over Wederkomst en eindtijd »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

<Hoe is een gedeelte ontstaan? Hoe zijn teksten tot stand gekomen? Wat betekent het woordgebruik? Wat was de aanleiding van de schrijver en de context van het verhaal?>Hier mis ik iets essentieels: Waarom heeft God gezorgd dat dit verhaal in de canon van de Bijbel terecht is gekomen? De Bijbel is immer geen geschiedenisboek maar het is Gods onderwijs voor de mensheid. We moeten het belang van historiciteit en context dus niet overdrijven maar ondergeschikt maken aan het belang van een juiste relatie met God.
B
Hier mis ik nog iets essentielers en dat is de vraag: Heeft God er wel voor gezorgd dat iets in de canon is terechtgekomen? Of is het iets menselijks. En als je weet welke debatten er zijn gevoerd om Openbaring in de canon te krijgen dan is daar het antwoord al. Menselijk, al te menselijk om Nietzsche te citeren..Jij begint met vraag 2 en niet bij vraag 1. Wat ik overigens bij de meeste gelovigen aantref.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (4)