Helen

God

24 juli 2019 door Patrick Goede

Helen Berhane zat 2,5 jaar gevangen in container vanwege haar geloof in Jezus: "Hoe meer ik gemarteld werd, hoe meer ik ging bidden voor mijn bewakers"

Helen Berhane zat 2,5 jaar onder erbarmelijke omstandigheden gevangen in een container in Eritrea vanwege haar geloof in Jezus Christus. Ze werd daar voortdurend gemarteld en vernederd. Toen ze op sterven na dood leek te zijn lieten de bewakers haar gaan om niet de schuld van haar overlijden te krijgen. Als ik haar vraag te omschrijven hoe dit voor haar was ontschiet haar een kort lachje: "2,5 jaar is niets als je het vergelijkt met het lijden van Jezus Christus hier op aarde, dan is het geen big deal."

'Niet?', reageer ik geschokt. "Er zijn veel mensen die meer geleden hebben dan ik. Het was natuurlijk niet makkelijk. Iedereen dacht dat Eritrea een vrij land was omdat het eerst gekolonialiseerd was en daarna onafhankelijk werd. In het begin kon je ook vrij je geloof beleiden. Maar op een gegeven moment begon de regering met het arresteren van mensen. In het begin pakten ze mij op en lieten mij kort daarna weer gaan.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier voor meer verhalen van SDOK!

Reacties

H
Deze zuster kan zo in het rijtje van Hebr. 11. Niet alleen bemoedigend voor de jongere generatie maar ook voor de oudere. Het is in onze situatie bijna onbegrijpelijk dat zij dit heeft kunnen doorstaan. Fijn dat zij getuigd van Hem die daarvoor de kracht geeft.
REAGEER
Hier wordt ik heel klein van...
REAGEER
w
Kunnen we niet met elkaar de ambassade van Eritrea in Den Haag benaderen met ‘tig’ mailtjes over deze ‘zaak’?

Lijkt me wel het minste wat we, zelfs individueel, kunnen doen!
REAGEER
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify