ds. de heer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

15 juli 2019 door Patrick Simons

Ds. De Heer reageert op Arjan Baan: "Dat er zielen in reformatorische kringen niet tot Christus komen is ook mijn nood"

Ds. J. M. D. de Heer uitte recent flinke kritiek op opwekkingsmuziek tijdens een avond van Bewust Gezin. Er volgde een stroom aan reacties. Op CIP.nl reageerden Arjan Baan en ds. J. L. de Jong op de uitspraken. Maar wat bedoelde de predikant van de gereformeerde gemeente in Middelburg nu precies met zijn kritiek? Wat is opwekkingsmuziek en waar zit de kern van zijn kritiek? Waarom wantrouwt hij gevoel? Wat vond hij eigenlijk van de reacties op zijn lezing? CIP zocht hem op voor een uitgebreid gesprek over dit onderwerp. In dit slot reageert de predikant op Arjan Baan. 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Opwekkingsmuziek
- GerGem-predikant over opwekkingsmuziek, Sela en Christian Verwoerd: "Botst met prediking van Wet en Evangelie"
- Christian Verwoerd reageert op kritiek ds. De Heer: "Als dominee De Heer moeite heeft met zonde, zou hij dit lied moeten omarmen"
- CGK-predikant reageert op uitspraken ds. De Heer over opwekkingsmuziek
- Ds. De Heer verklaart kritiek op opwekkingsmuziek: "Acceptatie van deze muziek verloopt vaak via het gevoel"
- Evangelisch Nederland laat zich weer eens op de kast jagen door een refodominee
Meer over Opwekkingsmuziek »

Reacties

J
Ik ken oudere mensen van de Gergem, die hun hele leven al naar de kerk gaan en nog steeds zitten te wachten dat God het gaat doen in hun leven. Want je kunt zomaar niet tot bekering komen. Ja, wat verwachten zij dan? Als Jezus zegt: Komt allen tot mij die vermoeid en belast zijt...…. Waarom komen zij dan niet. God heeft het allemaal al gedaan op Golgotha waar Hij zijn Zoon offerde. Nu is het de taak van de mens om dat te beantwoorden en dat offer van harte aan te nemen. Wat willen ze in de Gergem dan nog meer. Was dat offer dan niet genoeg.
B
Hand. 2:37 :' En toen zij dit hoorden, werden zij diep in het hart geraakt en zeiden tegen Petrus en de andere apostelen: Wat moeten wij doen, mannenbroeders?

38 En Petrus zei tegen hen: Bekeer u en laat ieder van u gedoopt worden in de Naam van Jezus Christus, tot vergeving van de zonden; en u zult de gave van de Heilige Geest ontvangen'. Dit staat lijnrecht tegenover de leer van de uitverkiezing en houdt vele oprecht zoekende mensen af van de wedergeboorte. Dit is het grote verschil met Ds. de Heer!
Ik denk niet dat deze tekst lijnrecht staat tegenover de leer van de uitverkiezing, wel tegenover een misvatting ervan....
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (18)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen