Jeroen Koornstra
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Patrick Simons

Jeroen Koornstra heeft afwijkende eindtijdvisie: "Ik word nu al profeet van de satan genoemd"

De eindtijd blijft voor veel mensen in kerkelijk Nederland een onderwerp waar men veel mee bezig is. Er zijn tal van verschillende visies, al is het wel zo dat vrijwel iedereen denkt dat er bijzondere en spannende tijden te wachten staan voordat Jezus terugkomt. De Bijbel staat immers vol met profetieën over deze periode. Maar gaan die profetieën eigenlijk wel over de toekomst? Of is een gedeelte al vervuld? Jeroen Koornstra denkt dat laatste en schreef er het boek 'Het einde van de eindtijd' over. Een boek dat lang niet overal goed werd ontvangen en een visie die Jeroen zelfs spreekbeurten kostte. CIP.nl sprak met hem.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Wederkomst en eindtijd
- De preek van dr. Paul Visser ging viral: wat staat er nu echt in Openbaring 13?
- Vond Jezus’ wederkomst al in het jaar 70 plaats!?
- Het duizendjarig vrederijk: wat moeten we ermee?
- Dr. Paul Visser is terughoudend en voorzichtig, maar hoe reëel is zijn boodschap?
- Orlando Bottenbley ziet link tussen corona en de eindtijd: "Kans is groot dat Jezus binnen 15 jaar terugkomt"
Meer over Wederkomst en eindtijd »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

B
Geloof is voor mij hoop op de Terugkomst van Jezus Christus. Hoe en wanneer is voor mij onbekend. Jezus leeft en zal terugkeren. Hij is de Messias en ieder zal Hem zien!
D
Vervolg Dick: Ikzelf en velen rond mij verlangen niet naar de eindtijd, wel naar de terugkomst van jezus! De eindtijd zal heel erg zijn en 'de tijd wordt zelfs verkort door God omdat anders de (laatste) gelovigen ook verleid worden door satan en zijn trawanten'. Dat God kracht geeft op die momenten geloof ik ook zeker, maar er naar verlangen? Nee. En ik denk dat de profeten ten dele vervuld zijn en ten dele nog niet. Maar dat is een persoonlijke visie, vatbaar voor een betere mening, als het maar toetsbaar en verklaarbaar is vanuit de Bijbel.
Koornstra's visie noemt men 'preterisme'. Deze is helemaal niet afwijkend, integendeel: het is het standaard theologische narratief van de grote Christelijke denominaties (in Nederland PKN, RKK). De visie stapt over de eindtijdverwachting heen, welke nog eeuwen na tempelverwoesting werd opgenomen in de Apostolische en Niceense geloofsbelijdenissen. Progressief dispensationalisme levert m.i. een beter theologisch narratief op omdat het beter bij deze belijdenissen en bij de toespraken van de apostelen in Handelingen en hun brieven past.
Toon meer reacties (40)