Kees van der Staaij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 juli 2019 door Geerten van Breugel

Kees van der Staaij wil aanzetten tot abortus strafbaar maken: "Ik schrik ervan als ik hoor hoe vaak vrouwen ‘gepresst’ worden om een abortus uit te voeren"

Ontwikkelingen in de Verenigde Staten en demonstranten bij klinieken voeren de boventoon in het abortusdebat. Kees van der Staaij, voorman van de SGP, retweette het nieuwsbericht dat vrouwen in Noorwegen bij het verwachten van een meerling langs een commissie moeten om te bepalen of de abortus door kan gaan. Hoog tijd om het Kamerlid eens te bevragen op zijn visie over al deze verschuivingen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Abortus
- Sandra stapte een abortuskliniek binnen
- Spiraaltje of pil gebruiken als christen? Kees van Helden raadt het af
- Kira maakte een afspraak bij abortuskliniek: "Ik schreeuwde het uit naar God: haal het bij me weg. Ik wil het niet. Ik kan het niet"
- Abby Buwalda is voorstander van abortus en keek de populaire christelijke film 'Unplanned': "Ik vind de film gevaarlijk"
- SGP verdedigt in discussie met boze Bekende Nederlander abortusstandpunt: "30.000 abortussen per jaar zijn niet nodig"
Meer over Abortus »

Reacties

T
Mijn buurvrouw huilde luidkeels. Ik belde aan en toen vertelde ze dat haar man (die eindeloos had gezeurd om een kind) en de rest van de familie haar wilden dwingen tot abortus 'omdat een kind niet goed uitkwam'. Ik heb buurvrouw moreel gesteund en toen het kind er was was iedereen blij
T
Heel goed Cees ! Er moet iets aan gedaan worden . Alle christenen zouden hiervoor dienen te zijn de onveiligste plaats op aarde ( de buik van een “ wordende “ moeder ) veiliger te maken .
T
Helaas heb ik ook een minder mooi verhaal. Als achttienjarige wist ik dat ik geen kinderen mocht krijgen wegens een vreselijke ziekte. Zo'n kind gaat door een hel, gilt als een baby in de vlammen. Toen werd ik ook nog verkracht door iemand die medicijnen tegen zware epilepsie slikte. Door de stres sloeg een ongesteldheid over, en ik was doodsbang zwanger te zijn.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (8)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!