marten visser
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

09 juli 2019 door Patrick Simons

Marten Visser reageert op welvaartsevangelie en manipulatie: "Er moet geen krampachtige bescherming van voorgangers zijn"

Deze week werd er met toestemming van De Correspondent een artikel op CIP.nl gepubliceerd over manipulatie met betrekking tot het geven van tienden. Op basis van meerdere getuigen en een halfjaar durend onderzoek komt in het artikel naar voren dat manipulatie op basis van het welvaartsevangelie ook in Nederland plaatsvindt. Zendeling en spreker Marten Visser reageert op Twitter door te stellen dat christelijk en evangelisch Nederland juist nu zelfreinigend vermogen moet laten zien. CIP.nl stelde hem enkele vragen. 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Welvaartsevangelie
- Zo krijgen pinksterkerken mensen zover 10 procent van hun jaarsalaris af te staan
- Het geven van tienden: wat zegt de Bijbel nu eigenlijk? De voors en tegens!
- Het gevaar van het welvaartsevangelie
- Verplicht tienden geven in de kerk: hoe zit dat en wat zegt de Bijbel?
- Standaard waarschuwing voor wie een gift wil doen: ‘Let op! Geld weggeven, kost geld’
Meer over Welvaartsevangelie »

Reacties

Verstandige raadgevingen...
W
De suggestie die vaak wordt gewekt in veel evangelische kerken dat het gewoon niet slecht met je kan gaan. Als je leeft als God het wilt ben je gevrijwaard van moeilijkheden, heeft mij altijd een beetje opstandig gemaakt. Ik ben altijd eerlijk, in die zin dat als iemand mij vraagt hoe het met mij gaat. Als ik zeg dat het even erg slecht met me gaat??! Tja dan zal mijn leven wel niet op orde zijn. Dat is een nare wereldse trek van het welvaartsevangelie. Het leven zit heel anders in elkaar. En er wordt idd bij het leven gemanipuleerd.
Tja, kerkadministratie en verkondiging/pastoraat te scheiden lijkt mij een heel goede aanbeveling. Maar waarom niet gewoon een vaste contributie heffen voor de leden. Bij elke "club" betaal je contributie. Of dat tienden moeten zijn... en of alle tienden voor de kerk zijn, dat is een andere discussie.

De Heer vraagt ons helemaal; ook heel onze portemonnee. En de Heer zal dat zegenen. Het evangelie IS een welvaartsevangelie, maar lang niet altijd in materieel opzicht. Betere naam: "hemelvaartsevangelie", om verwarring te voorkomen.
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen