tienden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

09 juli 2019 door Patrick Simons

Het geven van tienden: wat zegt de Bijbel nu eigenlijk? De voors en tegens!

Het artikel dat met toestemming van De Correspondent deze week op CIP.nl is gepubliceerd doet veel stof opwaaien. Het artikel volgt op een langdurig onderzoek en laat verschillende mensen aan het woord die in pinkstergemeenten manipulatie ervoeren met betrekking tot het geven van tienden. Het welvaartsevangelie viert daarbij hoogtij: gevers wordt verteld dat men er financiële voorspoed, spirituele groei én fysieke gezondheid voor terug mogen verwachten. Dit welvaartsevangelie is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Toch is het geven van tienden wel degelijk een Bijbels principe. Hoe zit dat dan eigenlijk precies? Wat zijn de voors en tegens van het geven van tienden? CIP.nl zet het op een rijtje.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Welvaartsevangelie
- Zo krijgen pinksterkerken mensen zover 10 procent van hun jaarsalaris af te staan
- Marten Visser reageert op welvaartsevangelie en manipulatie: "Er moet geen krampachtige bescherming van voorgangers zijn"
- Het gevaar van het welvaartsevangelie
- Verplicht tienden geven in de kerk: hoe zit dat en wat zegt de Bijbel?
- Standaard waarschuwing voor wie een gift wil doen: ‘Let op! Geld weggeven, kost geld’
Meer over Welvaartsevangelie »

Reacties

Ik geef mijn tienden sinds ik Jezus leerde kennen en dan heb ik het over bijna 60 jaar! Ik geef mijn tienden uitsluitend omdat het letterlijk staat in Maleachi 3: 8 - 11. Wat God hier belooft met "beproef Mij daarmee" heeft Hij 60 jaar lang voor mij waar gemaakt tot en met vandaag!! Alles wat ik bezit behoort mij niet toe, omdat ik alles "te leen" heb en ik kan er niets van meenemen. Een doodshemd heeft nog altijd geen zakken, ook niet na de invoering van de Euro.

R
De tekst in Maleachi 3: 8-10 bevat geen enkele aanwijzing dat tegenover het geven van 10% van uw inkomen aan een kerk (God) ontelbare zegeningen staan. Dit is een volstrekt onterechte claim van veel kerken, puur uit eigen belang.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (8)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen