Gert Nieuwenhuis

Levensverhaal

09 juli 2019 door Patrick Simons

Hoe een bekeerde ex-moslim de grondlegger werd van een kerk die vandaag 5 miljoen leden telt

Jarenlang was Gert Nieuwenhuis actief als voorzitter van Net Foundation. Ook werkte hij als zendeling in Nigeria en was hij een tijdlang directeur van Zending Gereformeerde Gemeenten (ZGG). Gedurende al die jaren reisde hij vanzelfsprekend de hele wereld over en ontmoette hij tal van bijzondere mensen. Zo vertelt hij een bijzonder verhaal over een ontmoeting die hij in Ethiopië had met een bekeerde ex-moslim en inmiddels directeur van een grote theologische school in Addis Abeba.

“In 2015 bracht ik samen met Raymond Warner een bezoek aan Ethiopië voor het werk van Net Foundation”, vertelt Nieuwenhuis. “Daar hadden we een onverwachte en vooral onvergetelijke ontmoeting in ons hotel met dominee Tsadiku. Hij was directeur van een grote theologische school in Addis Abeba. Het was de bedoeling hem de werking van het softwareprogramma dat Net Foundation gebruikte te demonstreren. Maar precies toen we daarmee wilden beginnen, viel de internetverbinding weg. Zeer frustrerend natuurlijk. Maar onze verlegenheid is Gods gelegenheid. Juist daardoor raakten we namelijk met elkaar aan de praat. Hij vertelde hoe God zijn leven had geleid. Hij was een prachtig voorbeeld van wat God kan doen door één mens en dat Hij daar een heel eenvoudig middel voor kan gebruiken.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Levensverhalen
- Kira maakte een afspraak bij abortuskliniek: "Ik schreeuwde het uit naar God: haal het bij me weg. Ik wil het niet. Ik kan het niet"
- Otto de Bruijne las anderhalf jaar weinig uit de Bijbel en bad nauwelijks: "Ik kreeg een burn-out vanwege mijn succes"
- Hank werd opgepakt vanwege een wietplantage in de tuin: "Terwijl ik vast zat in de gevangenis, raakte ik steeds voller van de Geest"
- Otto de Bruijne raakte door een medische fout verlamd: "Ik koos ervoor om niet boos of verbitterd te raken"
- Berry deelt bijzondere getuigenis bij Omroep Brabant: "De echte ommekeer kwam na een feestje waar ik weer los was gegaan"
Meer over Levensverhalen »

Reacties

Beetje slordig met de feiten: Amhaars is de belangrijkste taal van Ethiopië, de orthodoxe kerk is de nationale kerk (niet de volle-evangeliegemeenten, zoals we die hier noemen) en God bekeert niet, dat is aan ons mensen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!