Kees
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

04 juli 2019 door Patrick Simons

Kees Kraayenoord legt uit wat vaderschap te maken heeft met de Heilige Geest: "Als vader voelde ik mij een amateur"

Het is lastig om een goede vader te zijn, weet Kees Kraayenoord uit ervaring. Onlangs preekte hij op Vaderdag in Mozaiek0318 over het thema 'Groots vader zijn'. De spreker deed dit naar aanleiding van een indrukwekkende vader die hij persoonlijk in Kenia ontmoette. 

Als kerntekst voor de preek gebruikte hij Mattheus 7: 9-11: 'Is er iemand onder jullie die zijn kind, als het om een brood vraagt, een steen zou geven? Of een slag, als het om een vis vraagt? Als jullie dus, ook al zijn jullie slecht, je kinderen al goede gaven schenken, hoeveel te meer zal jullie Vader in de hemel dan het goede geven aan wie hem daarom vragen?'

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

A
Kraayenoord: "Waar je tekortschiet, kun je die pijn, die poneros voelen. Daar komt het woord slecht vandaan. Dan durf ik toch wel te zeggen hier: ik ben ook een poneros papa. Maar Jezus weet dat en erkent deze pijn: jullie zijn poneros papa's. Jullie leven wordt gekenmerkt door pijn en gebrokenheid. Jullie hebben dingen van je vader geërfd en geven het weer door aan je eigen kinderen." Typisch hedendaagse 'evangelische' spiritualiteit, waarin 'zonde' door 'pijn' wordt vervangen!! Zielige papa's i.p.v. zondige (slechte) papa's!!
En waarom zouden onze zonden, gebrokenheid en de gevolgen ervan voor ons de onze geliefden geen pijn kunnen en mogen doen A.D. vd Bos? Id het een niet onlosmakelijk verbonden aan het ander als we door Gods genade God en onze Naaste lief hebben?
Toon meer antwoorden (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.