Annemieke Reesink
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

Auteur: Patrick Simons

Christelijke 'Franca Treur' ziet groot taboe op seksualiteit in reformatorische kring: "Ik kon nergens terecht met mijn gevoelens"

Met ‘Zwaartekracht’ heeft Annemieke Reesink sinds kort een debuutroman die behoorlijk veel indruk maakt. Het boek gaat over een pubermeisje dat opgroeit in een reformatorisch milieu en daarmee worstelt. Als ze vervolgens zwanger wordt, staat haar leven volledig op zijn kop. Annemieke leek op dat meisje, de hoofdpersoon is namelijk voor een deel op haar eigen jeugd gebaseerd. CIP.nl sprak met haar over het boek, seksualiteit en de vergelijking met Franca Treur, die natuurlijk al snel gemaakt wordt.

“Het boek is deels autobiografisch”, vertelt Reesink. “De balans was even zoeken. Ik wilde vooral de privacy beschermen van mijn netwerk. Dat mijn moeder niet met angst het boek ging lezen. De hoofdpersoon, Vera, lijkt behoorlijk op mij. Ook niet helemaal maar wel behoorlijk. Haar ouders en alle anderen komen voort uit mijn fantasie.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Seks
- Zelfbevrediging als christen: goed of fout?
- Vrouwen uit refowereld bespreken openlijk hun seksleven
- Seks voor het huwelijk: dit vindt relatiecoach Cocky Drost ervan
- 3 leugens die christenen geloven over seks
- Waarom seks voor het huwelijk geen goed idee is
Meer over Seks »

Klik hier voor meer informatie over ‘Zwaartekracht’

Reacties

Wat een mooie, fatsoenlijke, respectvolle, liefdevolle en weldenkende benadering!
Wat ik zeer merkwaardig vind, is dat de kledingvoorschriften op sommige refo-scholen tot resultaat hebben dat vele meiden daar met minirokjes rondlopen. De leraren en directies van die scholen treden, om een of andere reden, er niet tegen op. En de ouders vinden het kennelijk ook prima. De verontwaardiging bij een tienerzwangerschap vind ik dan wel bijzonder. Nog los van het feit dat de wereld erom lacht, zeggende: "dàt zou Bijbelse kleding zijn?"
W
.. maar een legging onder de minirok is dan weer verboden, onder nauwkeurig toeziend opzicht van een conciërge. Voor ons ooit reden om onze oudste dochter per direct van die betreffende reformatorische school te halen.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen